מחקרים

מתן לקטאז סייע בהפחתת תסמיני קוליק בתינוקות

תינוקות הסובלים מקוליק הראו הקלה בתסמינים לאחר שקיבלו לקטאז במתן פומי. ההקלה בתסמינים התבטאה על ידי הפחתת הבכי, ושיפור מבחינת הנינוחות של התינוקות

04.09.2022, 16:47

קוליק בתינוקות מהווה בעיה שכיחה במהלך שלושת החודשים הראשונים לחייהם של תינוקות. במחקר אקראי שממצאיו פורסמו בכתב העת 'BMC Pediatrics', החוקרים העריכו את היעילות והבטיחות של לקטאז פומי לצורך טיפול בקוליק בקרב תינוקות. החוקרים ערכו מחקר כפול סמיות ומבוקר אינבו בבית החולים העירוני בדלהי, הודו.

לצורך המחקר נאספו 162 תינוקות בריאים מבחינה קלינית, בני פחות מ-5 חודשים [ממוצע (סטיית תקן) = 63.5 (30.5) ימים] העונים על קריטריוני האבחון של Rome-IV לקוליק תינוקות. הילדים שעמדו בקריטריוני ההכללה הוקצו אקראית לקבלת טיפול עם 5 טיפות של לקטאז (600 יחידות FCC/מיליליטר) (n = 80) או אינבו (n = 82), מעורבבות עם חלב אם או תרכובת מזון לתינוק, הניתן ארבע פעמים ביום למשך 4 שבועות. התוצאים הראשוניים כללו את משך הבכי או ההתעסקות (דקה/יום), ואת מספר הימים עם קוליק שנמשך יותר מ-3 שעות ליום. התוצאים השניוניים כללו את שביעות רצון ההורים, ותופעות לוואי בעקבות הטיפול.

בסיום ארבעת שבועות הטיפול, זמני הבכי או ההתעסקות הממוצעים (סטיית תקן) (דקה/יום) היו קצרים יותר באופן מובהק בקרב תינוקות שקיבלו לקטאז, בהשוואה לאלו אשר קיבלו אינבו [89.9 (115.2) לעומת 178.5 (153.2); P = 0.001]. בסוף הטיפול, המספר הממוצע (סטיית תקן) של ימים עם קוליק היה גם כן נמוך באופן מובהק בקרב קבוצת הלקטאז, בהשוואה לקבוצת האינבו [12.1 (7.8) לעומת 17.6 (8.4); P < 0.001]. בסוף השבוע הרביעי, שביעות הרצון של ההורים מבחינת מצב הרוח, הפעילות, הערנות, הנינוחות והצריכה הפומית של התינוק הייתה טובה יותר בקרב בקבוצת ההתערבות. פרופיל תופעות הלוואי היה בר השוואה בין שתי קבוצות.

לסיכום, טיפול בקוליק תינוקות עם לקטאז פומי הוביל להקלת התסמינים, אשר התבטא מבחינת קיצור משך הבכי או ההתעסקות הנדרשת. בנוסף, בעקבות הטיפול נצפה שיפור מבחינת שביעות הרצון ההורית.

מקור:

Narang, M., & Shah, D. (2022). Oral lactase for infantile colic: a randomized double-blind placebo-controlled trial. BMC pediatrics, 22(1), 468.

נושאים קשורים:  מחקרים,  קוליק,  לקטאז,  הזנת תינוקות
תגובות