לקולטן לפקטור גדילה 1 דמוי אינסולין (IGF1R), שהוא קולטן של שטח התא עם פעילות של טירוזין קינאז (TK), יש ליגנדים המתבטאים בצורה לא תקינה במקרים של לוקמיה חריפה, מיאלומה נפוצה, בסרטן השד, הערמונית, צוואר הרחם וריאה מסוג תאים לא קטנים, בסרקומה על שם אווינג ובגידולים ממאירים אחרים. IGF1R מתווך את השגשוג הממאיר, את החדירה, ואת הגרורות של תאים סרטניים, באמצעות מגוון מסלולי העברת אותות (signal transduction). כמו כן, קולטן זה מעורב באנגיוגנזה של הגידול, ובתהליך הנוגד את המוות התאי (anti-apoptosis) של התא הסרטני.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת 'Molecular Pharmaceutics', החוקרים ערכו אופטימיזציה של neutral cytidinyl lipid DNCA ו-cystine skeleton cationic lipid CLD ממעבדתם ל-encapsulated antisense oligonucleotide (ASO) CT102, על מנת ליצור ננו-חלקיקים (NP) של Mix/CT102 יציבים ואחידים, כך שיוכלו לתקוף באופן ממוקד תאי גידול בעלי ביטוי גבוה של IGF1R אין ויוו (in vivo) כאשר ניתנים באופן תוך-ורידי. בהשוואה ל-CT102 ללא מעטפת, הקומפלקס השומני עשוי לעודד את הספיגה ואת רמות האפופוטוזיס המאוחר של תאי HepG2 ו-Huh-7, וכך לעכב ביעילות את השגשוג התאי.
במהלך המחקר, נמצא כי נדרשות ל-Mix/CT102 כשעתיים על מנת להיכנס לגרעין ולעשות downregulation לרמות ה-mRNA של ה-IGF1R. בניסוי היעילות אין ויוו הודגם כי בקבוצה שקיבלה את המינון האופטימלי של Mix/CT102, נפח הגידול פחת פי 8 בהשוואה עם הקבוצה שקיבלה מנה ללא מעטפת. במחקרי הפצה אין ויוו נמצא כי לננו-חלקיקים יש יכולת גבוהה להצטבר ברקמת הכבד.
החוקרים מסכמים כי על סמך תוצאותיהם, על רופאים קלינאים לצפות לכך שהננו-הרכב של Mix/CT102 עשוי להיות יעיל מאוד בהפחתת המינון הנדרש ותדירות הטיפול עם CT102 הניתן באופן קליני. עקב כך, יתאפשר צמצום תופעות הלוואי של אנטיסנס אוליגונוקלאוטידים.
מקור: