COVID-19 בישראל

מחקר ישראלי: הקורונה ממשיכה לגבות מחיר נפשי מילדים ונוער

מנתונים שנאספו במרכז לבריאות הנפש אברבנאל עולה כי בהשוואה לשנה קודמת, ב-2021 נרשמה עלייה של 410% בנסיונות אובדניים ושל 230% בהפרעות חרדה ודיכאון בקרב ילדים ובני נוער

נער במגיפת הקורונה. אילוסטרציה

מגיפת הקורונה ממשיכה לגבות מחיר נפשי, בעיקר בילדים ובני נוער. כך עולה ממחקר חדש שנערך בשיתוף האיגוד לפסיכולוגיה של הילד על פי נתונים שנאספו במרכז לבריאות הנפש אברבנאל בשנים 2021-2019. על פי הנתונים חלה עלייה של פי 3.8 בסיכון לניסיון אובדני ועלייה של 30% בפניות למתן טיפול נפשי בבית החולים בקרב ילדים ונוער עד גיל 18. כך דיווחה הבוקר (ב') מיטל יסעור בית בית אור ב"ישראל היום".  

על פי נתוני המחקר בשנת 2021 היו 75 פניות למתן טיפול נפשי בקרב ילדים ונוער, לעומת 18 ו-11 בשנתיים שקדמו לה.

מניתוח אופי הפניות עלה כי בהשוואת שנת 2019 ל-2021 נרשמה עלייה של 260% בפניות על רקע מחשבות אובדניות, של 410% בנסיונות אובדניים, של 230% בהפרעות חרדה ודיכאון ועלייה של 460% בהפרעות התנהגות.

ד"ר אלכס שנדרוביץ', פסיכיאטר ב"אברבנאל", צוטט בדיווח: "הרגשנו עומס ושינוי באופי הפניות. הנתונים שנאספו מצביעים על עלייה במאות אחוזים בפניות עקב הפרעות התנהגות. זה מדד נוסף לעוצמת המצוקה של הילדים ולקשיים ההוריים והמערכת בהתמודדות עימם".

להערכתו, העלייה בפניות ובחומרת האבחנות נובעת מהשלכות הסגרים והבידודים לצד עומס בשירותי בריאות הנפש בקהילה. רמת הבדידות עקב כך עלתה בעוד הזמינות לתורים לטיפול נפשי בקהילה ירדה עד כדי כך שממתינים עד חצי שנה.

ד"ר שנדרוביץ' הוסיף: "נכון, אין כרגע הגבלות אך המצוקה, החרדה והדיכאון עדיין מופיעים. מחקרים מהעולם הראו שבידוד מעלה סיכון לדיכאון בטווח של שנה עד שנתיים, ומעלה סיכון לפוסט טראומה בטווח של עד תשע שנים".

בתוך כך הודיע פרופ' יובל מלמד, מנהל "אברבנאל" ויו"ר איגוד הפסיכיאטריה, כי בחודש הקרוב ייפתח אגף הנוער החדש שיקדם את איכות הטיפול.

נושאים קשורים:  אובדנות בילדים ונוער,  הפרעות התנהגות,  בידוד,  בית חולים אברבנאל,  ד"ר אלכס שנדרוביץ',  פרופ' יובל מלמד,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
09.05.2022, 19:51

הכותרת שלכם מטעה ומגמתית.
הקורונה לא אשמה! מי שאשם זה משרד הבריאות וההנגה הפוליטית שהחליטו על דרך הזוייה להתמודדות במקום בדרכים סבירות והגיוניות