רופא הילדים הוותיק, החוקר והמחנך שהעמיד דורות רבים של רופאי ילדים מומחים בישראל, הלך לעולמו אתמול (שבת) בגיל 85. פרופ' שפירר יסד את בית החולים דנה לילדים במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב וניהל את בית החולים עד לפרישתו. שפירר היה נשוי לאשתו עדה עד למותה ב-2014. הוא הותיר אחריו שלושה ילדים ושבעה נכדים. הלווייתו תיערך היום (א׳) בשעה 16:00 בבית העלמין בחולון.
עוד בעניין דומה
פרופ' צחי גרוסמן, יו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, ספד לו: "פרופ' שפירר היה מענקי רפואת הילדים במדינת ישראל מאז ומעולם. היה המורה שלי ותרם רבות למי שאני היום".
פרופ' שפירר, רופא ילדים ומומחה לאימונולוגיה קלינית, שכיהן כפרופסור באוניברסיטת תל אביב והיה ראש החוג לרפואת ילדים (1993-1989), נולד בעיירה סנוק בפולין. בשנת 1956 עלה לישראל ולמד רפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים. הוא התמחה ברפואת ילדים בבית החולים הדסה בתל אביב ובהמשך ניהל את אגף מחלקות הילדים בבית חולים זה. כאשר בית חולים הדסה תל אביב עבר למתחם "איכילוב", היה זה פרופ' שפירר שייסד את בית החולים דנה לילדים וניהל את בית החולים עד לפרישתו.
עם פרישתו מניהול בית החולים ואגף הילדים ב"דנה", התמנה ליועץ בכיר ומנהל החינוך הרפואי בבית החולים אדמונד ולילי ספרא לילדים ב"שיבא".
פרופ' שפירר פרסם מעל 180 מאמרים רפואיים בעיתונות המקצועית הישראלית והעולמית בנוסף לעריכת פרקים בספרי לימוד רבים. פועלו האקדמי כלל מספר תפקידי מפתח במסגרת המועצה המדעית של הר"י - בין השאר כיו"ר ועדת בחינות ההתמחות. שפירר שימש ראש הקתדרה לאימונולוגיה פדיאטרית באוניברסיטת תל אביב והיה הנשיא של "רחשי לב", מרכז תמיכה ארצי לילדים חולי סרטן בישראל.
פועלו הוכר בעיטורים ותארי כבוד רבים ובין השאר היה חתן פרס סולד לרפואה והיגיינה ציבורית (2005), חתן פרס המופת למתנדב מטעם ארגון ליונס (2006). הוא קיבל את אות יקיר החברה הישראלית לפדיאטריה קלינית (2012), את אות המופת מטעם משרד הבריאות על תרומתו לרפואת ילדים בארץ והעמדת מאות רופאי ילדים, ואת פרס "שיבא" על מפעל חיים (2013).
ביום הולדתו ה-80 נערכה לפרופ' שפירר מסיבת הפתעה בבית החולים שיבא. פרופ' רז סומך, מנהל מחלקת ילדים א', סיפר במעמד החגיגי: "פרופ' שפירר הוא מדריך, מחנך ומורה אשר על ברכיו גדלו דורות רבים של רופאי ילדים, כשאני כמובן ביניהם. גם כעת ממרום גילו הוא מוסיף ללמד, להרצות, להכין מתמחים לבחינות וללוות סטודנטים בזמן הרוטציה שלהם במחלקות הילדים. שפירר הינו יחיד בדורו, המגדלור שלנו אליו נשואות עיני הדור הצעיר המבקש תמיד את עצתו וייעוצו. את כל אלה עושה פרופסור שפירר בעוונה גדולה ובדרך ארץ מופלאה השמורה רק לו תוך גילוי כבוד וחברות נדירים".
פרופ׳ רוני גמזו, מנהל בית החולים איכילוב, סיפר הבוקר: ״בשנת 1994, בעת רוטציה של רפואת ילדים, פגשתי לראשונה את פרופ׳ שפירר, מנהל 'דנה'. עד אותו הרגע רציתי להיות רופא נשים, אבל אהבתו לרפואת ילדים, אישיותו, אופן ההדרכה של כולנו, כל הסטודנטים - גרמו לי לחשוב שנית. פרופ׳ שפירר נחשב כבר אז לאב רפואת הילדים בישראל, הדרתו בארץ וב'איכילוב' היתה עוצמתית מחד, ובעלת צניעות פולנית מאידך.
"כשהחסרתי לא פעם ימי לימוד והדרכה עבור כנס ברפואת נשים, ראיתי את אכזבתו בפניו. בשנת 2012 הזמנתי אותו לפגישה אישית כמנכ״ל משרד הבריאות, כדי להתייעץ איתו איך לנהל את משבר הפוליו; מאחורי הקלעים הוא הנחה אותי, חזרנו להיות יחדיו, מנהיג רפואת הילדים ואני. לגמתי בצמא את כל מה שהחסרתי בכל אותן שנים.
"הוא היה מייסד בית החולים דנה ועד היום תלמידיו נמצאים בכל פינה ב'דנה', בכל מחלקה ובכל מרפאה, עומדים גאים, ממשיכים את חזונו ומלמדים רפואת ילדים לאורו. פרופ׳ שפירר ניהל את בתי החולים לילדים דנה באיכילוב ולאחר מכן את ספרא בשיבא, בשני המרכזים המדהימים הללו הוא גידל והצמיח את טובי הרופאים בישראל. יהי זכרו ברוך״.
פרופ' דרור מנדל, מנהל בית החולים דנה לילדים, סיפר: ״פרופ׳ שפירר היה מנהל המחלקה שבה התחלתי את לימודי רפואת ילדים כסטודנט בבית החולים הדסה בתל אביב. הוא היווה עבורי כבר אז מודל לחיקוי והערצה, כאיש נעים הליכות, שיודע הכל ברפואה בכלל וברפואת ילדים בפרט, וכרופא ששם את הילד במרכז המחשבה והעניין, יחד עם משפחתו.
"בהמשך התמקצעתי כסטאז׳ר וכמתמחה במחלקת ילדים בניהולו של פרופ שפירר ב'דנה'. זכיתי ללמוד ולהתחנך מרופא הילדים הטוב ביותר בארץ, אולי גם בעולם. הוא היה איש דגול, מחנך ומורה בכל רמ״ח איבריו, שאוהב ילדים ואוהב את מקצוע רפואת הילדים. מאות סטודנטים ורופאים התחנכו על ידו. זכיתי.
"המורשת שהשאיר לנו מחייבת אותנו להמשיך להעניק רפואת ילדים מקצועית ואנושית מהמעלה הראשונה. אנו משתתפים בצער המשפחה. מורשתו של פרופ שפירר חרוטה באבני היסוד של בית החולים לילדים דנה ורפואת הילדים בארץ. יהי זכרו ברוך".