משרד הבריאות פנה אתמול (ג') לקופות החולים בבקשה להכניס לביטוחים המשלימים שלהן גם מימון לתרומת ביצית מחו"ל לגברים, בדומה למימון הניתן כיום לנשים שזקוקות לתרומת ביצית מחו"ל לצורך טיפולי הפריה חוץ גופית. המהלך זוכה גם לתמיכת שר הבריאות ניצן הורוביץ. כך דיווחה הבוקר מיטל יסעור בית אור ב"ישראל היום". הפנייה באה בעקבות התיקון בחוק המאפשר לגברים ולזוגות חד-מיניים להיעזר בשירותי פונדקאות.
עוד בעניין דומה
חיים חן לוי, מנהל תחום פיקוח ובקרה באגף לפיקוח על קופות החולים במשרד הבריאות, שהעביר את הפנייה הזאת לקופות, כתב: "יש לבחון הרחבה של הכיסוי למימון תרומת ביצית מחו"ל גם עבור גברים הנדרשים לכך כחלק מהליך פונדקאות אותו הם מבצעים. זאת, לרבות משמעויות כלכליות והשלכות משפטיות על כיסויים אחרים שניתנים במסגרת השב"ן".
הכיסוי עבור תרומת ביצית לנשים בטיפולי פוריות, במסגרת הביטוחים המשלימים, עומד על כ־2,000 דולר. אך זה מימון חלקי להליך שעלותו מגיעה עד לכ־25 אלף שקל. כיסוי כזה יתבקשו כעת הקופות לתת גם לגברים בהליך פונדקאות. תרומת ביצית היא חלק מכל הליך הפונדקאות בארץ, שעלותו מוערכת ב־250 אלף שקל. בקופות החולים עדיין לא נבדקו המשמעויות הכלכליות של הכללת נושא זה במסגרת הביטוח המשלים (שב"ן).
לפני חודש פורסם חוזר מנכ"ל משרד הבריאות המסדיר את הליך הפונדקאות לגברים. הסכם פונדקאות בין גבר או זוג גברים לבין אישה שתשמש פונדקאית מצריך אישור ועדה מטעם משרד הבריאות. שר הבריאות הורוביץ הגיב: "אחרי המהלך ההיסטורי בשוויון בפונדקאות, ממשיכים להטמיע את עקרון השוויון בכל מערכת הבריאות הישראלית. זכאות למבוטחים בהליך פונדקאות צריכה להינתן גם לגברים הנמצאים בהליך זהה".