COVID-19 בישראל

התחזית: בשבועיים הקרובים יימשך העומס הכבד בבתי החולים

מומחי האוניברסיטה העברית: מספר הנדבקים החדשים בנגיף צפוי להגיע עד 2.5 מיליון איש | ההמלצה: לעודד התחסנות במנה הרביעית, עקב המועילות הגבוהה בצמצום התחלואה הקשה בגילאי 60 ומעלה

מחלקת קורונה בבית החולים שערי צדק בירושלים. צילום ארכיון: אוליביה פיטוסי/ פלאש 90

לפי תחזית של צוות חוקרים מהאוניברסיטה העברית שהוצגה אתמול (ג') לשרי קבינט הקורונה כאשר קיבלו את ההחלטות העדכניות הנוגעות לתו הירוק, יש להיערך להמשך העומסים הכבדים על הרופאים בבתי החולים, במוסדות גריאטריים וגם בקהילה בשבועיים הקרובים, למרות שיש סימני בלימה בתחלואה.

כמו כן, ניתוח הנתונים שהציג הצוות הראה כי למתן מנת החיסון הרביעית לחלק מהאוכלוסיה – בני 60 ומעלה ואחרים – יש חלק משמעותי בצמצום התחלואה הקשה במיוחד בקרב המתחסנים במנה הרביעית.

מהנתונים שהוצגו לשרים עולה כי יש אכן האטה בקצב העלייה של התחלואה הקשה והבינונית בבתי החולים והיא תואמת לעצירה בהדבקה שהתרחשה כבר לפני מספר ימים עקב התפתחות חסינות רחבה. זאת, למרות שדגימת התחלואה בבדיקות איננה משקפת באופן מספק את התחלואה עצמה. עם זאת למרות ההערכה על ירידה נמשכת בהדבקה וירידה צפויה בתחלואה הקשה והבינונית, מספר הנדבקים החדשים צפוי בשבועיים הקרובים להיות גבוה מאוד (1.5-2.5 מיליון).

הצוות המליץ לעודד התחסנות במנה הרביעית עקב המועילות הגבוהה בצמצום התחלואה הקשה וזאת בהשוואה בין מחוסני מנה רביעית לבין מחוסנים בשלוש מנות בקרב בני 60 ומעלה. על פי הערכת הצוות, כתוצאה ממנת החיסון הרביעית נחסך אשפוז כדי שליש ממספר החולים במצב קשה וללא החיסון הרביעי, מספר החולים הקשים היה עומד היום על כ-1,800 לפי ההערכה. לדבריהם, בקרב בני 60 ומעלה ניכרת ירידה בשיעור החולים במצב קשה שמחוסנים במנה רביעית, לעומת מחוסנים בשלוש מנות. "למנת החיסון הרביעית", צוין, "השפעה מהותית מוכחת על הפחתת התחלואה הקשה בכל הוריאנטים המוכרים. לחיסון תועלת גבוהה גם עבור הנדבקים".

עוד ממליץ הצוות: הדבקה מחודשת בקרב מחוסנים מעלה את הצורך בהתאמת הנחיות התו הירוק, ובפרט אין להשתמש בחיסון קודם כהצדקה לשחרור מוקדם מבידוד או לשם התרת התקהלות ללא בדיקה; יש לגבש שיטה לחידוש יכולת האבחנה במספר הנדבקים האמיתי, בעיקר לאור החשש מ-BA2, מה שיאפשר זיהוי התפרצות מחודש ומתן מענה מתאים. מודל אפשרי בהגדרת ריכוזי אוכלוסייה – למשל תושבי גוש דן, אזור ירושלים וכן אזור חיפה שאמורים לשמש אזורי מדגם. כמו כן, יש להכין את המשק, בדגש על מקומות חיוניים, להמשך ההידבקות והיעדרויות עובדים.

נושאים קשורים:  בתי חולים,  תחלואה,  אשפוז,  קורונה,  חיסון לקורונה,  תו ירוק,  19-COVID,  חדשות,  האוניברסיטה העברית
תגובות
אנונימי/ת
02.02.2022, 21:31

כ10% מהמתים בשנתיים שחלפו הם מקורונה. והעם ממשיך להתנהג כמו שיכור ביער. עומדים בתורים לנסוע ליעדי תיירות הזויים ולא מבינים שהמחלה נוראה, מאות אלפים חולים כבר בלונג קוביד. חייהם נהרסו ללא תקנה. המערכת הרפואית לא מסוגלת להתמודד עח מספרים כאלה. מדווח על צוותים רפואיים שקרסו אך לא סופרים ספקי שרות עצמאיים שנותנים שרות לקופות שפשוט סגרו את מרפאותיהם כי אין להם שום יכולת למנוע הדבקה מהמטופלים