חדשות

פרופ' אמתי זיו זכה בפרס יוקרתי למצוינות ברפואה

פרס Lennox K.Black מטעם אוניברסיטת תומס ג'פרסון בארה"ב הוענק למנהל בית החולים השיקומי ב"שיבא" ומייסד ומנהל "מסר-עזריאלי", המרכז הארצי לסימולציה רפואית

מימין: פרופ' גרינולד, פרופ' טיקוצ'ינסקי ופרופ' זיו בטקס הענקת הפרס. צילום: דוברות שיבא

בטקס שהתקיים בשבוע שעבר (16.11) באוניברסיטת תומס ג'פרסון בפילדלפיה, ארה"ב, הוענק הפרס היוקרתי הבינלאומי של Lennox K.Black למצוינות ברפואה לפרופ' אמתי זיו, מנהל בית החולים השיקומי המשולב במרכז הרפואי שיבא ומייסד ומנהל "מסר-עזריאלי", המרכז הארצי לסימולציה רפואית.

פרופ' זיו קיבל את הפרס המכובד על פועלו בתחום החינוך הרפואי בישראל ובעולם. פרופ' צבי גרינולד, מנהל מרכז ג'פרסון-ישראל, שהנחה את הטקס, ציין כי פרס Lennox K.Black מבטא את ההכרה בחשיבות שיתוף הפעולה הבינלאומי שמקדם גילויים מדעיים בתחום הרפואה. פרופ' גרינולד הדגיש כי שניים מזוכי הפרס בעבר היו חתני פרס נובל לרפואה: "זכייתו של פרופ' זיו בפרס מעניקה לו מימד ייחודי בפנתיאון של הרפואה המודרנית".

בדברים שנשא על הפעילות במרכז "מסר-עזריאלי", שהקים ומנהל פרופ' זיו זה 20 שנה, ציין פרופ' גרינולד כי המרכז מהווה מודל עולמי לחינוך רפואי מבוסס-סימולציה ומעניק לצוותי הרפואה התנסויות אותנטיות, עוצמתיות ומצמיחות, הנוגעות בהיבטים אנושיים וקליניים, במצבי שגרה וקיצון כאחד, וזאת ללא גרימת סיכון למטופלים.

עוד נאמר כי פרופ' זיו מקדם באמצעות הפלטפורמה החינוכית שיסד ערכים אנושיים אוניברסליים, ש"מן הראוי שינחו כל אדם המשתייך לצוות הרפואי". כמו כן, צוינה ההכרה ההולכת וגדלה בתפקיד של הטכנולוגיה בטיפול רפואי וכי האתגר המורכב של מערכת הבריאות מחייב שילוב של כלים חינוכיים מתקדמים הכוללים לצד הכלים הטכנולוגיים גם התייחסות להיבטים נוספים כמו אנושיות, שוויון ורגישות תרבותית.

על זכייתו אמר פרופ' זיו: "אני נרגש ומודה לאוניברסיטת תומס ג'פרסון על הזכייה. הפרס משקף את מחויבות המנהיגות של אוניברסיטת ג'פרסון למעורבות גלובלית בקידום רפואה טובה יותר וכן לשיתוף פעולה עם 'שיבא' למען עולם טוב יותר. 'מסר-עזריאלי' מוביל את הסימולציה הרפואית בישראל ובעולם כבר שני עשורים, ואנו מצפים להזדמנויות נוספות".

פרופ' מרק טיקוצ'ינסקי, רקטור אוניברסיטת תומס ג'פרסון ודיקאן ביה"ס לרפואה על-שם סידני קימל ב"ג'פרסון", אמר: "פרופ' זיו עיצב את תחום הסימולציה הרפואית ומציב אותה בקדמת החינוך הרפואי במאה ה-21. סימולציה רפואית הפכה בזכות מסר-עזריאלי למתודולוגיה רבת עוצמה, השמה דגש על המימד האנושי של הטיפול הרפואי. זאת, תוך התמודדות עם כך ש'לטעות זה אנושי' והכרה בצורך בתשומת לב מוגברת לבטיחות החולה ולהענקת טיפול איכותי ורגיש".

פרופ' יצחק קרייס, מנהל המרכז הרפואי שיבא, מסר: "אין ראוי יותר לפרס מפרופ' זיו, שייסד את תחום הסימולציה הרפואית ומייצב אותו כחלק בלתי נפרד מהחינוך הרפואי. לנוכח האתגרים שמולם ניצב עולם הרפואה, נדרשת חשיבה מחוץ לקופסה ויצירתיות כמו אלו שבהן התברך פרופ' זיו".

נושאים קשורים:  פרופ' אמתי זיו,  סימולציה רפואית,  חדשות,  פרס,  שיקום,  בית החולים שיבא
תגובות
23.11.2021, 15:50

ברכות לאמיתי על ההכרה הבינלאומית במפעלו הייחודי

אנונימי/ת
23.11.2021, 19:44

כשיש קשרים לא צריך לעסוק ברפואה כדי לקבל פרס מצויינות ברפואה. ככה זה עובד.

יש אנשים עם קשרים בשל פעילתם המבורכת ואלה גם מקבלים פרסים והוקרה. יש אנשים גם ללא קשרים וגם ללא פעילות חיובית החייבים לרמוז ...

תברך .לא יפה

אנונימי/ת
24.11.2021, 23:17

נכון !
יש עוד כמה "בכירים" שקיבלו פרסים ותעודות הוקרה בגלל יותר קשרים ופחות רפואה ... ?

אמיתי הוא מדהים , ככ ראוי , פורץ דרך ואכן קידם את החינוך הרפואי ואת בטיחות הטיפול

ברכות אמיתי , כל כך מגיע לך. שאפו

25.11.2021, 16:47

במשלי אַיְסוֹפּוֹס, מופיעות שלוש דמויות מהפנתאון היווני: זאוס - יוצר הפר, אתֵני יוצרת הבית ופרומתאוס- יוצר האדם. השלושה הזמינו את מוֹמוֹס, "רוח הביקורת והלעג" לחוות את דעתו. קִנא מומוס במעשי היצירה שלהם ומצא פגם בכל אחת מן היצירות: לגבי הפר - פסק שזאוס צריך היה להניח את עינֵי הבהמה על הקרניים, "כדי שיראה היכן יגח". לגבי הבית, הבהיר שאתני צריכה הייתה להניחו על גלגלים, "כדי שמי שיש לו שָׁכֵן רע, יוכל בנקל לעבור למקום אחר". לגבי האדם, טען שפרומתאוס צריך היה לתלות את לב האדם מחוץ לגופו, "כדי שהרשעים לא יוכלו להסתיר מחשבותיהם".
כָּעס זאוס על פסיקתו של מומוס הקנאי והשליכו מן האולימפוס.

ברכות פרופ' אמיתי זיו. ראוי בהחלט