ההימצאות של הפרעות נשימה במהלך השינה גבוהה מאוד בקרב מטופלים עם אי ספיקת לב. עם זאת, קיים מידע מאוד מצומצם אודות דפוסי שינה במצבים של אי ספיקת לב אקוטית והשוני בין תתי קבוצות ספציפיות. מטרת המחקר הייתה להעריך את הימצאות הפרעות הנשימה במהלך השינה בקרב מטופלים שאושפזו בשל אי ספיקת לב בלתי מפוצה לאורך הספקטרום של מקטעי הפליטה של חדר שמאל.
עוד בעניין דומה
מחקר זה היה מחקר חד-מרכזי רטרוספקטיבי אשר גייס מטופלים שאושפזו בשל אי ספיקת לב חריפה בין 2013 ו-2018. באמצעות מכשיר ApneaLinkTM Plus סקרו החוקרים את כלל המטופלים בטרם השחרור כאשר נפח הדם תקין והוחל טיפול תרופתי פומי. מטופלים עם משל שינה 3> שעות הוצאו מניתוח הנתונים במחקר. תתי הקבוצות של מקטע הפליטה הוגדרו כמקטע פליטה ירוד (HFrEF), מקטע פליטה ירוד במקצת (HFmrEF) ומקטע פליטה שמור (HFpEF) לפי הערכים 40%>, 40-49% ו-50%<, בהתאמה. את הפרעות השינה הגדירו החוקרים כמדד Apnea-hypopnea (AHI) > 5 לשעה.
במסגרת ניתוח הנתונים נכללו 221 מטופלים (גיל ממוצע 75 ± 11). תתי הקבוצות כללו 72 מטופלים (33%) עם מקטע פליטה ירוד, 26 (11%) עם מקטע פליטה ירוד במקצת ו-123 (56%) התייצגו עם מקטע פליטה שמור. תוצאות המחקר הדגימו כי 176 מטופלים (80%) עמדו בקריטריונים של הפרעות נשימה בשינה, כאשר ל-59% ו-38% היה מדד AHI >15 לשעה או >30 לשעה, בהתאמה. עוד נמצא כי הימצאות הפרעות נשימה בשינה הייתה גבוהה ודומה בין תתי קבוצות מקטע הפליטה השונות. עם זאת, הפרעות הנשימה במהלך השינה התייצגו כחמורות יותר במטופלים עם אי ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד בהשוואה לאלה עם מקטע פליטה שמור. לאי ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד במקצת היו מאפיינים שנעו בין שתי תתי הקבוצות האחרות, עם מדד AHI קרוב יותר לתת הקבוצה עם מקטע פליטה ירוד.
מחקר זה מדגים כי בעוקבה של מטופלים עם אי ספיקת לב אשר אושפזו בשל אי ספיקת לב חריפה, הפרעות נשימה בשינה נרשמו בשכיחות גבוהה בכל תתי הקבוצות לפי מקטע הפליטה, כולל מטופלים עם אי ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד במקצת. כמו כן, חומרת הפרעות הנשימה והשפעתן נרשמו בעיקר במטופלים עם מקטע פליטה ירוד. נתונים אלה מדגימים כי ייתכן ובאוכלוסיית מטופלים עם אי ספיקת לב חריפה ישנו צורך בבדיקות סקר לגילוי הפרעות נשימה בשינה.
מקור: