COVID-19 בישראל

פרופ' אש: רק קרוב ל-1 בספטמבר נדע אם שנת הלימודים תחל במועדה

אם התחלואה הגבוהה תימשך, פתיחת שנה"ל תידחה לאוקטובר | המתווה לפתיחתה אושר וכולל: בדיקות יומיות וסרולוגיות לילדי הגנים והיסודיים, בדיקות ביתיות לכל התלמידים ובידוד רק של מאומתים לנגיף

ביום פתיחת שנת הלימודים יידרשו כל הילדים עד גיל 12 להציג אישור הורים לביצוע בדיקת אנטיגן שתוצאתה שלילית. צילום. יוסי אלוני / פלאש 90

המתווה לפתיחת שנת הלימודים ב-1 בספטבר אושר אמש (א') כאשר במרכזו עריכת בדיקות יומיות לתלמידים, בדיקות סרולוגיות, לילדי הגנים ובתי הספר היסודיים, שימוש בבדיקות ביתיות לכל התלמידים, בדיקה שבועית בערים "אדומות" עם תחלואה גבוהה ובידוד רק של מאומתי הנגיף. המתווה אושר בדיון שקיימו ראש הממשלה נפתלי בנט יחד עם שרי החינוך, הבריאות והביטחון.

עם זאת, מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, אמר אתמול כי פתיחת שנת הלימודים במועד תלויה ברמת התחלואה שתהיה סמוך מאוד ל-1 בספטמבר וגם בהתאם לצעדים אחרים לבלימת התחלואה שננקטים עתה ונוספים שיופעלו בשבועות הבאים. "רק כשנתקרב ל-1 בספטמבר נהיה יותר חכמים", התבטא פרופ' אש. בפתיחת שנת הלימודים במועדה יבחנו כיצד בתי הספר מצליחים ליישם את פרטי המתווה החדש, כאשר החלופה השנייה היא לדחות את הפתיחה ל-1 באוקטובר, כלומר לאחרי החגים, בתקווה שגל התחלואה ידעך עד אז.

המתווה שגובש, נמסר בהודעת משרד החינוך, נועד להבטיח שגרה, רציפות הלמידה וצמצום פערים. החלק המרכזי במתווה מתייחס למקרה שבו מתגלה חולה מאומת בבית הספר. בעבר, מצב כזה הביא לבידודים של כיתות ובתי ספר שלמים. כעת, אם יתגלה חולה מאומת, תלמידים ומורים לא יחויבו בבידוד, יוכלו להמשיך להגיע לבית הספר אבל יישלחו לבדיקות קורונה יומיות במשך שבוע. רק במקרה שהבדיקה תימצא חיובית, התלמיד או המורה יישלחו לבידוד. מי שלא ירצו להיבדק יישלחו לבידוד. מודל זה יתחיל כפיילוט בחברה החרדית שבה החלה שנת הלימודים היום.

כמו כן הוחלט שיש לבצע בדיקות סרולוגיות ל-1.6 מיליון ילדים לאיתור נוגדנים לנגיף. תלמידים שחלו בעבר והחלימו יהיו פטורים מבידוד. כן נקבע שיש לבצע בדיקות מהירות לאיתור קורונה, שיסופקו להורים ויבוצעו בקרב כ-1.9 מיליון תלמידים כ-48 שעות לפני פתיחת שנת הלימודים. בהמשך יבוצעו בדיקות יזומות פעם בשבוע לאיתור מוקדם של תחלואה בבתי הספר ביישובים הכתומים והאדומים. כן כולל המתווה הקפדה על חובת מסיכות, שמירת מרחק והיגיינה, למידה במרחבים פתוחים והמשך מעקב, פיקוח ובקרה על נתוני התחלואה באמצעות מרכז השליטה הארצי (משל"ט) המנטר את נתוני התחלואה במערכת החינוך.

בהקשר זה, במאמר דעה שפרסמה שרית רוזנבלום ב"ידיעות אחרונות", נאמר בין השאר: "וריאנט דלתא ניפץ את התפיסה כי הקורונה לא פוגעת בילדים. כעת יותר מ-12 אלף תלמידים במערכת החינוך מוגדרים חולים ויותר מ-60 אלף כבר בבידוד – וכל זאת כאשר מעשית מערכת החינוך עדיין סגורה. מול נתונים מדאיגים אלה, אין במתווה שאושר ולו צעד אחד שעשוי להבטיח שהילדים שילכו לבתי הספר גם ישובו בריאים לבתיהם".

כמו כן צוין שבמרכז שניידר לרפואת ילדים שבו נפתחה יחידה למחלימי קורונה טופלו עד היום כמה מאות הסובלים מתופעות שונות הפוגעות באיכות חייהם. על סמך דיווח מבריטניה מהשבוע, יותר מ-34 אלף ילדים, בהם 11 אלף בני 11-2 שנים, סובלים מתופעות ממושכות זמן רב לאחר ההחלמה גם כאשר בעת שחלו סבלו מתסמינים קלים או נחשבו לא-סימפטומטיים.

נושאים קשורים:  שנת הלימודים,  בתי ספר,  גני ילדים,  בידוד,  פרופ' נחמן אש,  חדשות,  19-COVID,  בדיקת קורונה
תגובות