על רקע נתוני התחלואה העולים קיימו אתמול (א') ראש הממשלה נפתלי בנט, שר הבריאות ניצן הורוביץ, שר האוצר אביגדור ליברמן ושר הביטחון בני גץ דיון על אפשרות של הכנת תכנית חירום שתגדיל את רף הספיקה של מערכת הבריאות כדי לנסות ולמנוע סגר. במוקד התכנית: הוספת תקנים שמוגדרת כ"תוספת בהולה" של מיטות ואחיות לבתי החולים ומעבר לאשפוז ביתי וטיפול במסגרת הקהילה שיינתן על ידי קופות החולים גם עבור חלק מהחולים במצב קשה במיוחד אלה שאינם זקוקים להנשמה. כך דווח אמש בחדשות ערוץ 12.
עוד בעניין דומה
לפי הדיווח, מטרת התכנית כפולה - לנסות למנוע את מימוש רעיון הסגר שחוזר ועולה בימים האחרונים שוב-ושוב על שולחן הדיונים לצד התנגדות של אנשי המקצוע לנושא הזה, אבל לאפשר כך מרווח זמן נוסף שבו ניתן יהיה לחסן יותר ישראלים ולהגדיל את רמת החיסונים הכללית, ובעיקר - להגדיל את יכולת הספיקה של מערכת הבריאות ברמה האסטרטגית לטווח הארוך.
בין המתנגדים לסגר בקהילה הרפואית, פרופ' עדית מטות מהמרכז הרפואי איכילוב-תל-אביב, חברת צוות היועצים במטה המאבק בקורונה, שאמרה בראיון לאותו ערוץ כי "אין כל תועלת בסגר, הוא אינו פתרון. זה כמו לשים פלסטר על דימום". פרופ' מטות אמרה שאת המילה "סגר" יש להוציא משגרת השיח המתנהל עתה והוסיפה: "אנחנו לא רואים את מערכת הבריאות קורסת. ראוי להעניק תמריצים לרופאים שישכנעו את המטופלים והמבוטחים שלהם בקהילה להתחסן. שלושה הסגרים הקודמים לא הפחיתו בתחלואה".
לדבריה פרופ' מטות, "מערכת הבריאות קיבלה תקנים אבל נלקחו ממנה תקנים. יש מחלקות קורונה כעת שיכולות להיפתח וכדאי ואף רצוי שייפתחו. יש כ-4,000 אחים ואחיות העומדים לסיים כעת את הקורס שלהם, יש אחיות שסיימו את לימודי הסיעוד אבל לא מוצאות עבודה. למען העתיד, לא למען הקורונה אלא כדי שלא נראה את המאושפזת הזקנה במסדרון, שווה עכשיו לפתוח את המחלקות האלו כדי שבעוד כמה שנים נגיד תודה לקורונה".
הפתרון לצורך הורדת התחלואה הוא רק בחיסונים, הדגישה פרופ' מטות, "למחוסן יש פחות סיכוי להידבק ואם נדבק, יש לו יותר סיכוי שהמחלה שלו תהיה פחות קשה - אלה ממצאי מחקרים שפורסמו בעיתונות הרפואית ומציגים את תמונת המצב האמיתי בשטח".
בהמשך שיבחה את החלטת הממשלה על מבצע החיסונים במנה שלישית לבני 60 ומעלה שנתקבלה עוד לפני שה-FDA מאשר אותה והדגישה כי "צריכים להעצים את אלה שחוסנו אבל גם לתת הטבות לרופאים ולאחיות שיצליחו להביא כמה שיותר מטופלים להתחסן. האחות בקהילה מאוד קשובה למטופלים שלה, מדברת בשפה שלהם, צריך לתת מענק כספי על מאמצי השכנוע שיביאו אנשים להתחסן".