51 מקרי הידבקות בנגיף דלתא פלוס התגלו בישראל. הגילוי הושג לאחר שהוחלט לקיים ריצוף גנטי לכל החולים שמצבם קשה, כדי לברר באיזה זן נדבקו. בנוסף, זוהה לראשונה בארץ נדבק בזן אחר של הנגיף, המכונה "למדא" ומקורו בפרו.
עוד בעניין דומה
דלתא פלוס היא מוטציה של הזן ההודי (דלתא). המקרה הראשון של נדבקים בגירסה חדשה זו זוהה בארץ לפני שישה ימים. ל-WHO אין בשלב זה מספיק מידע לגבי וריאנט דלתא פלוס ומאפייניו הנוגעים למהירות התפשטותו והאם הוא יותר אלים מדלתא המקורי.
נדבק בזן אחר של הנגיף, המכונה "למדא" ומקורו בפרו, זוהה גם הוא לראשונה בישראל. לפי דיווח ב-ynet ההערכה שכמה עשרות מקרים יתגלו בימים הקרובים במסגרת הריצוף הגנטי.
לפי ה-NHS הבריטי, זן זה הגיע כבר ל-30 מדינות. ההערכה היא שמחוסני קורונה מוגנים מפניו במידה רבה. פרופ' סיריל כהן מאוניברסיטת בר אילן אמר בראיון ל-ynet כי חשוב לעקוב אחרי הזן הפרואני משום שבפרו מתו מקורונה הכי הרבה אנשים יחסית לגודל האוכלוסיה: 194,606 מתוך אוכלוסיה של כ-33.5 מיליון בני אדם. עד כה חלו (לפי נתוני הבוקר) 2,083,567 פרואנים.
"המצב בפרו חמור לא רק בגלל הוריאנט הזה - 97% מההדבקות שם הן מהזן הזה - אלא גם בגלל רמת הטיפול הרפואי הנמוך וחוסר ההקפדה על עטיית מסיכות וריחוק חברתי", ציין פרופ' כהן.