ידוע כי אסטרטגיות ניהול וטיפולים עוצרי דימום להשגת שליטה על דימומים, הינם רלוונטיים בתחומים רפואיים רבים ובמגוון מחלות. החוקרים, כחלק מיוזמה רב-תחומית של ה-NHLBIי(National Heart, Lung and Blood Institute), ביקשו לזהות את התוצאים העיקריים עבור מחקרים הבודקים התערבויות לעצירת דימום. מטרת החוקרים הייתה לסכם את הראיות שנבדקו ואת התוצאים שזוהו על ידי תת-הקבוצה שהוטל עליה לבחון את התוצאים של הפרעות דמם תורשתיות.
עוד בעניין דומה
החוקרים בתת-הקבוצה החליטו להתמקד בהמופיליה, הפרעת הדמם המולדת שמהווה את אב הטיפוס לכל שאר ההפרעות, בנוסף לכמות ראיות הרבה ביותר. החוקרים חיפשו במאגרי הנתונים Medline, Embase ו-PsycINFO, Cochrane, CINAHL ו-Web of Science, אחר סקירות שיטתיות וסקירות נרטיביות של התוצאים ששימשו את הניסויים הקליניים העוסקים בהמופיליה. החוקרים זיהו שלוש מטרות קליניות שונות כמטרות טיפוסיות למחקר עתידי.
החוקרים מצאו 1,322 ציטוטים ייחודיים ו-24 סקירות שפורסמו בין השנים 2002-2019. הם זיהו 113 דרכי מדידה של תוצאים, המסווגים ל-6 תחומים: איכות חיים הקשורה לבריאות, תחלואה נלווית ותמותה, תפקוד פיזי וכללי, דימום ועצירת דימום, בריאות משותפת ועלויות ושימוש במשאבים. החוקרים זיהו שלוש מטרות קליניות שונות כמטרות טיפוסיות למחקר עתידי: טיפול חליפי מזדמן "לפי דרישה", מניעת דימום (טיפול מניעתי) והשפעה ארוכת טווח והשפעה בסך הכל על הדימום. לכל אחד מהתרחישים הללו, החוקרים המליצו על תוצאים ספציפיים.
החוקרים הציעו במחקר הנ"ל תוצאים עיקריים לניסויים קליניים המעריכים את יעילות הטיפול עוצר הדימום, בכל הנוגע להשגת שליטה על הדימום, מניעתו והגבלת השלכות ארוכות טווח של הדימום, בהפרעות דמם תורשתיות, כמו גם החוזקות שלהם ומגבלותיהם.
מקור:
Aquino, C. C. et al. Haemophilia 2021; https://doi.org/10.1111/hae.14247