ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר שלשום (ב') כי בכוונתו "להפוך את ישראל למרכז עולמי לטיפול בקורונה באמצעות הקמתם של שני מפעלים שיעסקו במו"פ ובייצור תרכיב החיסון". הוא הכריז על כך בראיון לחדשות 12 באומרו כי "פייזר" תקים מרכז מו"פ שיהיה מחובר למפעלים שבהם היא מייצרת את החיסונים ו"מודרנה" תקים רק מפעל ייצור. אלא שבמשרדי הבריאות, האוצר והכלכלה לא מכירים את התכניות הללו. כך דיווח הבוקר (ד') אדריאן פילוט ב"כלכליסט".
עוד בעניין דומה
בדיווח נמסר כי פקיד במשרד ראש הממשלה, סמנכ"ל כלכלה ותשתיות, אמיר ברקן, ניסה לקדם את היוזמה ואך מנהל "מגעים עם הנוגעים בדבר" כבר שבועיים, אבל יש הרבה מכשולים גדולים שלא יאפשרו לממשה ולכן ההצהרה נחשבת ל"בלון וספין לקראת הבחירות".
כמו כן מדגיש פילוט בדיווחו כי הקמת מפעל כזה, אם יתממש הרעיון, תחל אולי בעוד שלוש שנים לפחות. הקמת מפעלים כאלה מצריכה שיתוף פעולה הדוק עם משרד הכלכלה והרשות להשקעות ופיתוח התעשיה ("מרכז ההשקעות"), שם כלל לא שמעו על היוזמה. יהיה צורך להקצות קרקע ייעודית וליידע את רשות המיסים בהקשר להטבות שהמדינה תידרש להעניק. גם אליה לא הגיעה שום פנייה בנושא וכך גם באגף התקציבים של משרד האוצר.
בדיווח נמסר כי חברות בינלאומיות שקיבלו פניות לפתוח קווי ייצור בישראל מסרבות, "על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בחיסונים - מוצרים עתירי סיכונים בעלי מאפיינים ייחודיים שהופכים אותם ללא כדאיים במיוחד". להקמת קו ייצור של חיסונים נדרשת השקעה ענקית, וללא סיוע ממשלתי והתחייבויות רכש ארוכות טווח של משרד הבריאות לא ניתן אפילו לחשוב על כך. כמו כן, במדינות אחרות עלות כוח העבודה זולה הרבה מיותר מאשר בישראל.