קורונה בישראל

פיקוד העורף: הציבור אינו משתף פעולה בחקירות האפידמיולוגיות

כ-30% מחולי הקורונה טענו בחקירות שלא היו להם מגעים, עד שנדבקו בנגיף | 90% מהמאותרים אותרו באמצעות יכולות שב"כ ולא כתוצאה מהחקירות האפידמיולוגיות

מפקדת אלון למאבק בקורונה, שבה פעל ענף ההערכה של אנשי מודיעין ובין תפקידיו היה לזהות מוקדי התפרצות, מגמות תחלואה וגיבוש תמונת מצב לאומית. צילום ארכיון: דובר צה"ל

קצינים בכירים בפיקוד העורף התריעו על כך שיש עדיין חוסר שיתוף פעולה של הציבור עם חוקרים במערך החקירות האפידמיולוגיות שמפעיל הצבא כדי לסייע בקטיעת שרשראות ההדבקה.

אתמול (א') נמסר על כך לחברי ועדת החוץ והבטחון של הכנסת שערכו סיור במפקדת אלון של פיקוד העורף, שם מבוצעות החקירות האפידמיולוגיות על ידי חיילים וחיילות שגויסו לשם כך או עברו הכשרה במסגרת תפקידם בצבא.

ראש מטה פיקוד העורף, תא"ל איציק בר ומפקד מפקדת אלון, תא"ל ניסן דוידי סיפרו לח"כים כי מאז אוגוסט, כ-30% מחולי הקורונה להם נערכו חקירות אפידמיולוגיות מסרו שלא היו להם מגעים עם אנשים אחרים, עד שהתברר כי נדבקו. כלומר, הם הסתירו את המגעים שקיימו. כ-48% מהנדבקים אותרו בעקבות בדיקות קורונה שעברו. כ-90% מהמאותרים אותרו רק בעזרת יכולות שב"כ שהופעלו לשם כך ולא כתוצאה מהחקירות האפידמיולוגיות.

עוד נמסר כי בשבוע שעבר פנו החוקרים לכ-41 אלף ישראלים אבל רק כ-33% מהם נענו והלכו להיבדק ואז התברר שהם מאומתי קורונה. במפקדת אלון נערכים להפעלת כ-3,000 חוקרים החל מתחילת נובמבר.

נושאים קשורים:  חקירה אפידימיולוגית,  מפקדת אלון,  קורונה,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
19.10.2020, 13:46

"האההההה" לא חשבו על זה קודם, נראה שלא רק הממשלה חלם גם הצבא חלם.