עשרות רופאים ומנהלי מחלקות קורונה וכן בכירים בצוותים המטפלים בחולים המאושפזים בבתי החולים חתמו אמש (ג') על מכתב שנשלח לקבינט הקורונה ולראש הממשלה ובו הביעו התנגדות נחרצת למתן היתר לטיסות לאומן בעת הזאת.
עוד בעניין דומה
במכתב הודגש כי "מאחר שצפויים להשתתף באירועים באומן אלפי ישראלים, יש חשש שבחודש הבא תהיה עלייה משמעותית בתחלואת קורונה ובמקרים קשים". על הפנייה דיווחו אסף גולן ומיטל יסעור בית-אור ב"ישראל היום". "כל פעילות ציבורית שעלולה להגדיל את עומס התחלואה ותכביד עוד יותר על עבודתנו הבלתי נלאית בבתי החולים - שכבר עתה עמוסים לעייפה במטופלים - מיותרת ועלולה לעלות בחיי אדם, כמו גם להחמיר את ההגבלות ולהוסיף לאבטלה שכבר עתה היא משמעותית", נאמר במכתב.
עוד נאמר בו: "אנחנו מבצעים את עבודתנו כל הלב במטרה ברורה להעניק את הטיפול המיטבי לחולים בקורונה, מחלה מורכבת כל כך, ולכן לא סביר שנשלם כולנו, כחברה, את המחיר, כשקהל כזה או אחר מחליט להתנהל כנגד ההיגיון הרפואי".
"עוד מוזכר במכתב: "כל אדם בישראל מקריב מעצמו עתה בשלל הזדמנויות, כמו בקיום חתונה מצומצמת או בקיום הלוויות בהרכב חסר כדי לחסוך אובדן חיים מיותר, כדי לצמצם את עומס החולים וכדי שהצוותים הרפואיים יוכלו להעניק לחולים את הטיפול הטוב ביותר. אנו קוראים למנוע אירועים המוניים חסרי אחריות מכל סוג שהוא כדי למנוע סיכון חיים של המשתתפים בהם ושל הסובבים אותם. אנו עובדים מתוך תחושת שליחות ביודענו שכל אחד עושה כמיטב יכולתו כדי להבטיח שלא יידבק, לא ידביק ולא יעמיס עוד יותר על בתי החולים והצוותים הרפואיים. חסידי הבריאות קוראים לחסידי ברסלב - הישארו בארץ!".
ח"כ מיקי זוהר: "הרבנים מנסים לייצר מתווה ופרופ' גמזו מונע אותו"
אלא שהבוקר יצא ח"כ מיקי זוהר, יו"ר הקואליציה, במתקפה חריפה על פרופ' רוני גמזו שדבק בנחרצות נגד הטיסות לאומן. לפניו תקף את פרופ' גמזו שר הבריאות לשעבר, ח"כ יעקב ליצמן, שאף דרש שגמזו יתפטר ולפי דיווח אחר, דרש ממש את פיטוריו.

ח"כ מיקי זוהר על פרופ' גמזו. "במקום להתנגד נחרצות, שיתחיל להיערך איך לטפל בנסיעה הזאת, שיצמצם את מספר הנוסעים". צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש 90
עמדתו של ח"כ זוהר העלתה רף נוסף בהתכתשויות בין הפוליטיקאים לבין פרופ' גמזו על רקע הטיסות לאומן. זוהר אמר: "הטיסות לאומן ייצאו מנתב"ג עם או בלי הסכמתו של הממונה. הרבנים מנסים לייצר מתווה שכרגע פרופ' גמזו מונע". לדברי ח"כ זוהר, יש 85 טיסות פתוחות לאומן עבור כ-25 אלף ישראלים. "זה מסוכן וכך גם חושבים הרבנים. אני מנסה להוריד את מספר הטיסות, שיגיעו 6,000 ישראלים לאומן בצורה מבוקרת עם בדיקת קורונה. מתווה זה מקובל על הרבנים בישראל. כך נוכל לאפשר לאנשים לממש את רצונם ואמונתם, כמו שאנחנו מאפשרים להרבה אנשים את הרצון להפגין. נהיה קפדניים, אבל בשיתוף עם הממשל האוקראיני.
"אם הרבנים יקבעו שמי שמפר חובת בידוד פוגע בבריאותם של אזרחי ישראל, האברכים יכבדו את זה. אבל פרופ' גמזו עדיין מונע את המתווה הזה, הוא בטוח שביכולתו למנוע מישראלים להגיע לאומן, אבל הוא גם היה בטוח שביכולתו להפסיק את ההפגנות בבלפור - ואותן הוא לא הצליח להפסיק. הוא התבטא בנושא ואמר שההפגנות הן לא דבר טוב והן פוגעות בבריאות. הוא לא היה אקטיבי בעניין הזה כי הוא חושש מהתקשורת. במקום לחשוש מהתקשורת, שיתעסק בתכנים המקצועיים ויתחיל לפתור את העניין הזה של הנסיעה לאומן. במקום להתנגד נחרצות, שיתחיל להיערך איך לטפל בנסיעה הזאת, שיצמצם את מספר הנוסעים, שייצר מתווה בריאותי נכון, שיהיה פרויקטור". לדבריו, שוחח על כך עם פרופ' גמזו והסביר לו ש"אין דרך משפטית למנוע את הטיסות".
במהלך הראיון התייחס יו"ר הקואליציה גם להתנהלותו של פרופ' גמזו: "המספרים יציבים אבל לא מעולים. גמזו צריך להסיק את המסקנות של עצמו. שלא יחפש סיבות כדי להצדיק את ההתפטרות שלו אם הוא מעוניין להתפטר. הוא מקבל גיבוי מלא מהמדינה".
אמש נמסר במהדורות החדשות כי נשיא אוקראינה החליט על הגבלה משמעותית במספר החסידים המורשים לבקר באומן וכן שההגבלות בכניסה לאוקראינה יחולו עתה על כל המדינות האדומות. לפי אותם דיווחים, ההחלטה התקבלה לפי בקשת ראש ממשלת ישראל, אבל נתניהו הכחיש שהוא זה שפנה לנשיא אוקראינה בבקשה להגביל את מספר המגיעים לאומן. בהודעה שמסרה לשכת ראש ממשלה נמסר: "ראש הממשלה והנשיא האוקראיני הפצירו שלא להגיע לאומן בשל מצב התחלואה, אך ציינו והדגישו כי מי שיחליט להגיע לאומן, עליו להקפיד ולשמור על הנחיות הבריאות".