פרופ' רן טור כספא ופרופ' יוסף קלאוזנר, ראשי הוועדה שהקימה הר"י לבחינת עבודת הרופאים והתורנויות בבתי החולים, טוענים בראיון לאדריאן פילוט מ"כלכליסט" המתפרסם הבוקר (ה') כי "מחאת המתמחים היא מקומץ צעקני" .
עוד בעניין דומה
פרופ' טור כספא אמר, בין השאר: "נושא קיצור משך התמחות ראוי לדיון אך נדרש דיון עמוק: האם משנים את שעות התורנות ואיך, האם יש מקום ליצור שוני בין סוגי ההתמחויות - אין דין כירורג כדין תורן בדימות. הגיע הזמן לעשות מדרג והתאמה. לכן, גם הקמו ועדות משנה לכירורגיה, גינקולוגיה ורפואת ילדים. כל מקצוע הוא שונה לחלוטין".
פרופ' קלאוזנר: "הרוב המכריע של המתמחים לא זועקים אלא רק רוצים לשפר. מיעוט קטן הוא צעקני. הרוב המכריע רוצים שתהיה להם התמחות טובה והם רואים בהפיכתם לרופאים מצוינים קדימות לפני איכות הלילות שלהם. יש מקצועות שנדרש בהם רצף טיפולי ואין לאפשר מצב שחולה רואה כל שלוש או ארבע שעות דמות אחרת. הוועדה חייבת להתאים את התורנויות, הכוננויות וההתמחות לפי המקצועות”.
אלא שב"מרשם", ארגון המתמחים המתחרה בארגון המתמחים של הר"י, רואים את הדברים אחרת: "תורנות של 26 שעות היא פשע כלפי המטופלים שלנו וכלפינו. במקום תמיכה והובלה של המאבק, אנחנו עדים בשבועות האחרונים למסע השתקה והפחדה שמנהלת הר"י בניסיון לעצור את מאבק המתמחים. 90% מהמתמחים מבקשים קיצור התורנויות. בעשור האחרון הר"י עשתה כל שביכולתה כדי למנוע קיצור תורנויות ואף הכשילה ניסיון להוביל מהלך כזה, על אף שאושר בהסכם מ-2011".
תגובת פרופ' טור כספא: "90% מהמתמחים מיוצגים בוועדה כי הם בהר"י. הוועדה לא מכורה לאף אחד. היא במה חופשית וכל רופא שרוצה להשמיע דעתו מוזמן להשמיע".
עוד אמר פרופ' קלאוזנר: "בארה"ב אסור למתמחה, בכל המקצועות, לעבוד יותר מ-81 שעות בשבוע כולל תורניות ולילות. בארץ המקסימום הוא 71 שעות שבועיות. מתמחה שיעבוד פחות שעות, התמחותו מתארכת – במקום חמש שנות התמחות בפנימית יצטרך לעשות שבע-שמונה שנים. חייבים לדון עם המתמחים אם זה באמת הרצון והאינטרס שלהם".