(עדכון: 08:00, ו', 10.7) בעקבות טענותיו של מנהל מחלקת טיפול נמרץ כללי בבית החולים וולפסון בחולון, על כך שכמה חולי קורונה מונשמים נפטרו בגלל טעויות וטיפול מוטעה בהם על ידי הצוות הסיעודי, כתבה אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחים והאחיות, לד"ר סורוקסקי כי היא דורשת ממנו להתנצל בפני האחים והאחיות "שהיו בחזית הטיפול והמלחמה בקורונה תוך סיכון בריאותם ובריאות משפחתם וחלקם אף שילם מחירים אישיים כבדים".
עוד בעניין דומה
העתק המכתב נשלח להנהלת משרד הבריאות, למנהלת בית החולים וולפסון ד"ר אנגל ולאורנה צבי, האחות הראשית של "וולפסון". במכתב ציינה יו"ר הסתגרות האחים והאחיות כי "כולם הסתערו במלחמה הזו כתף אל כתף, אחים ואחיות, רופאים ורופאות, כוחות העזר ומינהל ומשק. תהליך הלימוד והפקת הלקחים שהם חלק בלתי נפרד מהחיים המקצועיים של מערכת הבריאות, ראוי שייעשה תוך אחריות, ללא משוא פנים ובצורה אובייקטיבית ועניינית".
בתשובה כתב ד"ר סורוקסקי לאחיות כי הוא פנה להנהלת "וולפסון" כדי להתריע וליידע שאין מספיק אחיות טיפול נמרץ והאחיות שישנן לא מנוסות, ולא עברו הכשרה מתאימה לעבודה עם חולים קשים. "במכתב הלנתי על חוסר הכשרה מתאימה לאחיות שעקב מצב החירום מצאו את עצמן בתנאים כה קשים ולצערי הוא דלף לתקשורת וכולנו נראים לא טוב".
במחלקת הקורונה בבית החולים הממשלתי וולפסון בחולון נפטרו 21 חולי קורונה מתוך כ-120 מאושפזים, אבל מנהל מחלקת טיפול נמרץ כללי באותו בית חולים, ד"ר אריה סורוקסקי, טוען שכמה מחולי הקורונה שהונשמו ב"וולפסון" נפטרו "בגלל טעויות קשות, מחדלים חמורים וכשלים מתמשכים שנעשו על ידי אחים ואחיות לא מיומנים ולא מנוסים בטיפול בחולים אלה". כך דיווח אתמול (ד') רן רזניק ב"ישראל היום". בית החולים מסר בתגובתו: "הפקת לקחים ולמידה מתמדת הן דרך החיים של כלל הצוותים שלנו".
לפי הדיווח, העביר ד"ר סורוקסקי עוד בתחילת החודש שעבר מסמך מסקנות בנושא זה למנהלת בית החולים ד"ר ענת אנגל, והשבוע למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי ולד"ר ארז און, ראש חטיבת בתי החולים הממשלתיים במשרד. ד"ר סורוקסקי ציין ש"בישיבה להפקת לקחים מהטיפול בחולי הקורונה בבית החולים לא נכחה נציגות של הנהלת המוסד" והוא ביקש "לחדד, לשנות ולשפר את הנושא לעתיד לבוא ולקראת החורף הקרוב שלקראתו יש להיערך לגל של חולים מונשמים".
בדיווח נמסר כי חולי הקורונה שאושפזו ב"וולפסון" טופלו במחלקה מיוחדת שהוקמה באמצע מארס. עבד בה צוות רפואי מפנימית ד' בליווי צוות מטיפול נמרץ כללי. מבין כ-120 חולים, כ-30 נזקקו להנשמה ו-21 נפטרו. ד"ר סורוקסקי טוען כי המחלקה סבלה מ"תת כוח אדם של רופאי טיפול נמרץ בכירים ומנוסים. נאלצנו לחלק זמננו בין מטלות רגילות לבין הטיפול בחולי קורונה. ב-25 שנות עבודתי לא נתקלתי בטעויות כאלו. התרחשותן מעידה על מיומנות ירודה ביותר וחוסר מקצועיות".
במסמך פירט שלושה מקרים חריגים של חולים מונשמים שנפטרו "בגלל מחדלים קשים של האחיות שטיפלו בהם": חולה אחד, שמצבו השתפר לאחר טיפול של צוות טיפול נמרץ, הואכל באופן מוטעה על ידי אחות ומת עקב חנק לאחר שהמזון נתקע בבית הבליעה; אצל חולה אחר שמצבו השתפר יצא ממקומו צינור ההנשמה עקב השגחה לקויה ולדבריו, "צוות מיומן היה מזהה את הבעיה מיידית"; ובמקרה נוסף: אחות חיברה באופן שגוי עירוי עם תרופה קריטית לטיפול בזיהום מסוכן ממנו סבל החולה, אך התרופה לא הגיעה לגוף והחולה נפטר".
מ"וולפסון" נמסר בדיווח: "בית החולים נמצא בחזית הלחימה בקורונה במשך כמה חודשים אינטנסיביים ונותן את הטיפול הטוב והמסור ביותר לחולים על ידי צוותים מיומנים ומקצועיים. כמו בכל העולם, הטיפול בחולים אלה עדיין נלמד. מכתבו של ד"ר סורוקסקי הוא עמדתו האישית, שנועדה לשיפור עצמי של תפקודו. זו עמדה בלתי מתוקפת או מבוססת, נכתבה כחלק מתהליך בקרה עצמית וללא דיווח בזמן אמת. הפקת לקחים ולמידה מתמדת הן דרך החיים ובשגרה של כלל הצוותים, בוודאי במהלך מגיפת הקורונה. כך מקובל בעולם הרפואה ובזכות זה אנו נותנים את הטיפול הטוב ביותר לחולים אצלנו".