יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי, פירט תכנית שמטרתה למנוע בישראל מחסור של 4,000 רופאים בתוך עשור: לקצר את לימודי הרפואה ולוותר על חובת הסטאז'. את התכנית יציג בקרוב למזכירות הר"י ולדיקני בתי הספר לרפואה. כך דיווחה הבוקר (ג') רוני לינדר ב"דה מרקר".
עוד בעניין דומה
על פי התכנית, יקוצרו בשנה שנות הלימוד של הסטודנטים לרפואה כך שמחצית השנה האחרונה, השישית, תיחשב כבר לחצי שנת סטאז' והמחצית השנייה תהיה חלק מההתמחות ובה יעבדו הסטודנטים כעוזרי-רופא או יעשו את הסבבים במחלקות.
המודל שמציע פרופ' חגי מבוסס על זה הקיים בגרמניה והוא יתאים לסטודנטים לרפואה הלומדים בישראל. סטודנטים ישראלים הלומדים בחו"ל יידרשו למסלול שונה: לפחות חצי שנת סטאז' בסיום הלימודים לאחר שובם לארץ במקצועות הבסיס: פנימית, חדרי מיון, כירורגיה וילדים, ולאחר מכן יוכלו להתחיל בהתמחות. חצי השנה השנייה בסטאז' תוכר להתמחות. עוד הוא מציע לתת עדיפות בהכשרת רופאים בארץ על פני זרים הלומדים כאן.
פרופ' חגי גם מציע לחזק את מסלול רפואת המשפחה בקהילה ולאפשר לבצע שם חלק מהסטאז' או לקצר במסלול הלימודים למי שרוצה להתמחות ברפואת משפחה, ללא סבב במחלקות בתי חולים.
בהתייחסו לסוגיית קיצור התורנויות למתמחים, אמר יו"ר הר"י כי הוא תומך בכך. "אנחנו הולכים לרפורמה בשעות העבודה של הרופאים וקיצור התורנויות הכרחי במקצועות מסוימים. יש לתת מענה להשתכרות המתמחה, איכות ההתמחות והטיפול בחולים ולהוריד מהם את כל העבודה האדמיניסטרטיבית הגוזלת מזמנם ושוחקת אותם". כן ציין כי יש גם לדאוג לקיצור שעות העבודה של הרופאים הבכירים, ביניהם מומחים בכירורגיה, אורתופדיה וגניקולוגיה ש"מנתחים כל הלילה ולמחרת עובדים כרגיל ללא יום חופש אחרי התורנות".