כאשר נדחתה ב-2015 עתירת ההסתדרות הרפואית נגד מינויו של משה בר סימן טוב למנכ"ל משרד הבריאות וזאת בטענה כי אסור למנות לתפקיד הזה אדם שאיננו רופא-מומחה, קיבל השר יעקב ליצמן שמינה את בר סימן טוב אזהרה משופט בג"ץ אליקים רובינשטיין: "יש רק לקוות כי הניסוי הזה יצליח וחרף הבעייתיות תצמח תועלת מיכולותיו (של המנכ"ל החדש) בתחומי הבריאות והרגולציה". הבוקר (ד') הועלתה הערת אזהרה זו מחדש בדיווח של רוני לינדר ב"דה מרקר", תוך שהיא מציינת כי "עננה זאת (הערת בג"ץ שמדובר בניסוי) לא חלפה אף פעם". על פרישת בר סימן טוב מהתפקיד כתבה: "זו פרישה צורמת. הגנרל בר סימן טוב נוטש באמצע המלחמה בקורונה".
עוד בעניין דומה
וזו איננה הביקורת הישירה היחידה שמתפרסמת היום בכלי התקשורת על המנכ"ל המסיים חמש שנות כהונה במשרד הבריאות, "כאשר העננה מעל מינויו לא חלפה אף פעם", הוסיפה לינדר: "רופאים רבים לא שכחו לבר סימן טוב את העובדה שלא רק שהוא לא רופא, אלא שהוא גם יוצא אגף התקציבים באוצר שעמד מולם בהסכם השכר הגדול של 2011. הטענה שאיננו רופא נשלפה מולו כמעט בכל ויכוח. כהונתו התאפיינה בעימותים קשים על תקציבים למערכת הבריאות... מהבחינה הזאת, הניסוי בהחלט הצליח". אלא שלצד הערה זאת מציגים דיווחים אחרים על הפרישה את שלל המחדלים המיוחסים לבר סימן טוב, במיוחד בכל הנוגע לטיפול במגיפת הקורונה.
ב"ידיעות אחרונות" כתבה שרית רוזנבלום בין השאר: "חלק לא מבוטל מהכשלונות הגדולים בטיפול במשבר הזה הם מעשה ידיו... הוא מעולם לא טרח להכיר את המערכת המורכבת והרגישה שעליה הופקד, מספיק כדי לדעת מהם צרכיה האמיתיים ומה נדרש על מנת לשפר לתקן ולשפר אותה. הביטחון שצבר רק הפריע: לנתק הבעייתי מהשטח נוספו יחסי אנוש גרועים, יהירות ואטימות. הוא נתפס כמנכ"ל קר ומרוחק". בתחילת התפשטות המגפה החלטותיו אמנם היו טובות ונכונות, "אולם ככל שהמחלה התפשטה, צפו המחדלים בניהולו. הראשון והעיקרי שבהם: תחום הבדיקות שבהשראת יד ימינו, ראש שירותי בריאות הציבור, פרופ' סיגל סדצקי, נוהל בצורה מחפירה. גם את בתי האבות הזניח למרות התרעות חוזרות ונשנות על הסכנה הפוטנציאלית הנשקפת לדיירים המתגוררים בהם. עשרות קשישים שילמו על המחדל הזה בחייהם".
העיתוי שבו הוא עוזב את המשרד יחד עם השר הממונה עליו, כותבת רוזנבלום, "מעניק לממשלה הזדמנות נדירה, חד פעמית, לתקן את הטעויות האלו. המשימה הראשונה של שר הבריאות החדש יולי אדלשטיין תהיה לנצל את השבועות הקרובים באופן מיטבי כדי להכין את מערכת הבריאות לגל נוסף של תחלואה ולוודא שהפערים האדירים בכוח אדם, בתשתיות ובציוד רפואי שנחשפו בתחילת המשבר – טופלו. חשוב מכל, (על השר) לבחור מנכ"ל מנוסה, רופא בעל יכולת ניהול ומנהיגות מוכחת שישכיל לחבר בין חלקיה השונים על המערכת החבוטה והשחוקה הזו ולעבוד איתה בשיתוף פעולה".
גם עידו אפרתי ב"הארץ" מפרט בדיווחו את כשליו של בר סימן טוב: "התקופה בתחילת משבר הקורונה היתה מעולה והוא קיבל החלטות נכונות אבל בהמשך משרד הבריאות חזר להיות מה שהוא היה: כזה שלא מצטיין בניהול. זה אפיין את כל תקופה הקדנציה שלו".
גורם אחר במערכת הבריאות הצביע על כך שסגנון הניהול של בר סימן טוב אופיין בכך שהקיף עצמו באנשי מקצוע שמתיישרים לפי דעתו, לא היה קשוב די הצורך לדרג המקצועי ולא היה פתוח לדיאלוג. מדיוני הקורונה נעדרו לעתים פרופ' גרוטו וד"ר בעז לב. "כשבוחנים את אופן ניהולו, מתקשים למצוא רפורמות חשובות שעליהן הוא חתום. הוא מזוהה בעיקר עם רפורמת סימון המזון, בעוד שנושאים בוערים אחרים נותרו כהצהרות ריקות וללא פתרונות של ממש: המשבר במחלקות הפנימיות שהסתיים בהקמת ועדה והשינוי המיוחל במערך האשפוז הפסיכיאטרי הסתכם בטיפול קוסמטי בלבד. לפי דו"חות, מערכת הבריאות נמצאת כיום בשפל המדרגה בכל הקשור למיטות אשפוז, תקני רופאים ועובדי סיעוד".
עוד מציין אפרתי כי בתקופת בר סימן טוב נפגעה יכולת הניהול של המשרד בבתי החולים ובקופות החולים, אמון הציבור במשרד הלך ופחת. בנוסף, משרד הבריאות התעורר באיחור להגיב להתפרצות החצבת בשנה שעברה".
בדיווח של אדיר ינקו ב-ynet צוטט מנהל בית החולים ברזילי, פרופ' חזי לוי, שאמר כי בר סימן טוב דווקא הזיז את המערכת וניהל בסדר את משבר הקורונה, אבל "בכיר אחר" הצביע על כך ששנותיו בתפקיד המנכ"ל הסיגו לאחור את מערכת הבריאות. פרופ' לוי אמר: "בר סימן טוב צבר הרבה ידע והזיז את המערכת, וזו בעיה שבאמצע הניהול של המשבר מנכ"לים מתחלפים. כולם מדברים על כך שהמצב של ישראל עתה טוב, וכנראה שזה גם בזכותו. המשבר נוהל בצורה ראויה וצריך לראות איך להמשיך במומנטום הניהול המקצועי והבריאותי של המשבר הזה, כולל השיח עם שאר משרדי הממשלה. הניהול צריך להישען על הידע הרב שנצבר וכרגע זה האתגר".
אלא ש"גורמים אחרים" במערכת הבריאות הצביעו על כך ש"בר סימן טוב ניסה ליצור פיצולים בין רופאים ומקצועות אחרים, עשה 'הפרד ומשול' וניסה לכפות כל מיני נהלים לא הגיוניים כמו למשל מול חברות התרופות ומול רוקחים ואחרים".