ועדת בדיקה שהקימה קופת החולים מאוחדת מטילה חלק מהאחריות על גירעון הקופה על מנכ"ל הקופה לשעבר, זאב וורמברנד, ששימש בתפקיד חמש שנים. כך דיווח בסוף השבוע אדריאן פילוט ב"כלכליסט".
עוד בעניין דומה
בדיווח נמסר גם כי טיוטת הביקורת נשלחה להערות ולתגובות למבוקרים כי בשלב זה האוצר לא משחרר למאוחדת 200 מיליון שקל שהובטחו לה במסגרת הסכמי הייצוב. הקופה היתה אמורה לקבל 540 מיליון שקל. כיום מנכ"לית הקופה היא סיגל רגב־רוזנברג, שנכנסה לתפקידה בתחילת 2019.
בדיווח נמסר כי וורמבנרד ידע בעת החתימה על הסכם הייצוב שלא יעמוד בו. הוא מסר בתגובה: "מוסדות הקופה - הדירקטוריון, ועדת הכספים וההנהלה - קיימו דיונים על הגירעון הצפוי ותכניות ההתייעלות שנועדו להביא לצמצום חלקי בגירעון עד סוף 2020. המו"מ על הסכם הייצוב התנהל מול אגף התקציבים באוצר ביוני-נובמבר 2018. הקופה הקפידה לעדכן בנתונים את האוצר. ביום חתימת ההסכם בנובמבר 2018 האמנו שהקופה תעמוד בו על סמך הגירעון".
וורמברנד זוכה לתמיכה מצד בכירי "מאוחדת" ומשרד הבריאות הרואים באוצר אחראי למשבר, "בכך שלא ידע לעצור את הקופה בזמן אמת כשהחלה לחתום על הסכמי השכר ולהשקיע בתשתיות וברכישת בתי חולים. "האוצר", ציינו בדיווח, "ידע שהגירעון ברבעון הראשון של 2018 עמד על 300 מיליון שקל".
תגובת "מאוחדת" בדיווח: "ועדת הבדיקה מצאה שהגירעון נבע מהוצאות שנועדו לשדרוג השירות ללקוחות. צר לנו שגורמים לא אחראים ממשיכים לפזר דיסאינפורמציה. 'מאוחדת' מנהלת את המגעים עם משרדי האוצר והבריאות ולא תיגרר לשיח לא ראוי".