סגן שר הבריאות יעקב ליצמן קיבל על עצמו בהסדר חריג שלא להיות אחראי על "כמה מיחידות משרד הבריאות" וכך יוכל להמשיך בינתיים בתפקידו, כך דווח הבוקר (א') במהדורת החדשות בערוץ 13.
עוד בעניין דומה
הדבר נעשה, לפי הדיווח, בעקבות המלצת המשטרה להעמיד לדין את ליצמן על עבירות של "הצעת שוחד, מרמה והפרת אמונים" בכל הנוגע להסגרתה של מלכה לייפר, המורה חרדית מאוסטרליה שנמלטה לישראל לאחר שהואשמה בעבירות מין בתלמידותיה. בדיווחים קודמים על הפרשה הזאת צוין כי הפעיל לחץ על פסיכיאטרים כדי שיספקו חוות דעת מקצועית לפיה המורה אינה כשירה לעמוד לדין. על היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט יהיה להעניק את האישור להסכם הזה.
ליצמן לא יהיה אפוא אחראי, לפחות בתקופה הקרובה, על יחידות המשרד שעליהן השפיע כביכול, בהקשר לפרשת המורה שאמורה הייתה להיות מוסגרת לאוסטרליה. הכוונה בעיקר ליחידות בתחום הפסיכיאטרי.
לפני כשבועיים התייחס סגן השר ליצמן להמלצות המשטרה להעמידו לדין ואמר: "מצפוני נקי. גם במקרה הזה כמו במקרים אחרים, לא פעלתי ממניעים פסולים".
שלוש מהנפגעות של אותה מורה שנמלטה לישראל הגיבו: "מאחורי לייפר עמדה תעשיית השתקה שלמה שנוהלה על ידי הדרגים הגבוהים ביותר במערכת. המלצות המשטרה להעמיד לדין את ליצמן ממלאת אותנו בתקווה שהצדק ייצא לאור. אנו מתכוונות להגיע לישראל ב-23 בספטמבר ולהיות נוכחות בדיון המשפטי על כשירותה של לייפר לעמוד לדין".
בדיווח קודם של הכתבת טובה צימוקי מ-ynet נמסר כי לאחר שהמשטרה הודיעה כי "התגבשה תשתית ראייתית נגד סגן השר לביצוע עבירות של ניסיון שוחד, מרמה והפרת אמונים", ההערכה היא שמנדלבליט יטיל מגבלות על סמכויות ליצמן "כדי להגן על עובדי המשרד וכן כדי למנוע הפעלת לחץ על עדים".
שני התיקים שבהם מעורב סגן השר - "פרשת ההסגרה" ו"פרשת המעדניה" בירושלים - נסמכים על עדויות שמסרו עובדי משרד הבריאות ועלה חשש שסגן השר או מקורביו ינסו להפעיל לחץ על העדים תוך הטלת מרות ובעקבות זאת ישובשו העדויות במקרה שיתנהל משפט נגד ליצמן. בנוסף, קיים הצורך להגן על העובדים כדי שיוכלו לתפקד באורח רגיל ומקצועי ללא מורא. אם יוכל היועץ המשפטי, בסיוע הלשכה המשפטית של משרד הבריאות להשיג מטרות אלו, לא יהיה צורך להשעות את ליצמן ממשרדו.