מציאות רבודה יכולה לשמש כלי להפחתת מתח וחששות של ילדים לפני טיפול שיניים. אבטיפוס של מערכת המבוססת על הטכנולוגיה הזאת פותח בחוג למערכות מידע במכללת עמק יזרעאל והוצג בשבוע שעבר יחד עם עוד כמה מיזמים, ביום עיון מיוחד שהוקדש לחדשנות רפואית ושהתקיים לראשונה במרכז הרפואי פדה-פוריה שליד טבריה.
עוד בעניין דומה
בארגון האירוע שיזם פרופ' ארנון בלום, הממונה על המחקר והאקדמיה בבית החולים יחד עם מינהלת המחקר, שותפו הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בגליל, המכללה האקדמית כנרת ומוסדות אקדמיים נוספים בצפון הארץ.
ד"ר אנדה רוזן וולטר, מנהלת יחידת רפואת השיניים לילדים במרכז הרפואי, אמרה על הפרויקט שאותו ריכז ד"ר עדי פוקס: "הרעיון הוא שהילד מקבל באפליקציה של משחק, בנייד, ילד בדמות מצוירת של רופא שיניים. באמצעות המשחק הוא חווה את המכשירים הרפואיים השונים, לומד את תפקידם ואיזה רעשים הם משמיעים. ההיכרות עם הציוד הזה, מחוץ לחדר הטיפולים, יכולה לעזור בהעלאת תחושת השליטה והפחתת החרדה".
פרויקטים נוספים שהוצגו באירוע: מערכת אותה מפתח פרופ' בלום יחד עם חברת MAXSOFT לאיסוף וניטור מידע על המטופל באמצעות חיישנים על מיטת האשפוז ומערכת של חברת HEART BEAT - מעין שעון שבאמצעותו ניתן לנטר פרמטרים קרדיווסקולריים וכן לחץ דם וסטרס.
מנהל המרכז הרפואי פדה-פוריה, ד"ר ארז און, אמר על הכנס: "זה כנס ראשון המבשר את המגמה המקיפה את האזור כולו בכל הנוגע לפיתוח יזמות וחדשנות. מתרחשת כאן מהפכה ואנחנו נהיה חלק ממנה. המטרה היא ליצור עוד חיבורים בין הגורמים השונים, להרחיב מעגלים ולהיות בין מחוללי השינוי שחדשנות רפואית תביא לגליל".
פרופ' שמעון גפשטיין, נשיא מכללת כנרת, הוסיף: "החבירה שלנו למרכז הרפואי פדה-פוריה בהקמת מרכז כנרת לחדשנות בעמק הירדן היתה טבעית. מדהים לראות איך באמצעות פתיחות וחשיבה משותפת, ניתן להקפיץ את כל האזור הגיאוגרפי שלנו. השותפות היא גם עם התעשיה והקהילה בעמק. המיזמים שהוצגו נבטו בחממת החדשנות שלנו. זה חיבור בין ידע תאורטי לבין אופק יישומי ובמזיגה הזו טמונה חדשנות אמיתית".
נשיא מכללת עמק יזרעאל, פרופ' יצחק הרפז, אמר: "המיזמים האלה מוכיחים שחדשנות יכולה לצמוח גם בפריפריה ולמעשה בכל מקום. אני גאה בסטודנטים שלנו למערכות מידע ומברך על שיתוף הפעולה החשוב עם המרכז הרפואי".