חדשות

שלב נוסף ברפורמת סימון המזון: תגיות למוצרים מזיקים ואחרות למומלצים

משרד הבריאות מתכנן כי כבר בשנה הבאה יופיע סימון אריזות המזונות בתגיות בצבע אדום וירוק כדי לעודד צריכת מזון בריא. המזונות שיסומנו בירוק הם היותר מומלצים

סימון מוצרי מזון. אילוסטרציה

משרד הבריאות הודיע בסוף השבוע כי החל לקדם את מהלך סימון אריזות המזונות בתגיות בצבע אדום וירוק כדי לעודד צריכת מזון בריא. המזונות שיסומנו בירוק הם היותר מומלצים.

הכוונה שכבר בשנה הבאה יופיעו על מדפי המרכולים וחנויות המזון מצרכים עם סימון אדום. מטרה המהלך היא "לסייע לצרכנים בבחירת המזונות ההולמים את עקרונות התזונה הנכונה כפי שמומלצת בישראל".

המשרד הפיץ הנחיות לפרסום הסימון הירוק וכן מסמך מפורט לקבלת הערות בנושא הזה וממתין לקבלת התשובות עד 5 באוגוסט.

פרופ׳ רונית אנדוולט, מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות ומרצה בבית הספר לבריאות הציבור, אמרה: ״תפקיד הסימון הירוק לסייע לצרכנים כבר בנקודת הרכישה לבצע קנייה של מזונות בריאים שהם חלק מההמלצות התזונתיות הלאומיות של ישראל. בין המזונות: ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים, מוצרי חלב ותחליפיהם, דגים, עוף ומעט בשר בקר. הקפדה על הפחתת מזון אולטרה-מעובד כמו שתייה מתוקה, חטיפים וממתקים. הזכות של כולנו היא למזון בריא לאורך כל מעגל החיים, מההריון, דרך התינוקות, הילדות הבגרות והזיקנה״.

כדי לקבוע אילו מזונות יתאימו לסמל הירוק, מונתה ועדה מדעית ייעודית ובלתי תלויה שהגישה את המלצותיה. משרד הבריאות פרסם בסוף השבוע מסמך להתייחסות בעלי עניין, גופים מקצועיים ומסחריים כדי לבחון שתי חלופות לסימון בסמל ירוק. חלופה א' מציגה את המזונות לסימון בסמל ירוק כפי שהמליצה הוועדה המדעית. חלופה ב' מציגה את המזונות לסימון בסמל ירוק בהתבסס על המלצות הוועדה אך מאפשרת מגוון רחב יותר של מוצרים המתאימים לסימון ירוק כתוצאה ממתן אפשרות להרכבים רבים יותר. הערות שיתקבלו ידונו בשיתוף הוועדה המדעית.

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן אמר כי "מטרת מהלך סימון המזון היא לשנות את הרגלי התזונה של אזרחי ישראל על ידי מתן מידע לציבור על ערכי המזון באמצעות סימון, אדום וירוק. אני מברך על שאנו מוציאים היום לפועל את הסימון הירוק. זכותם של צרכני המזון לדעת מה מומלץ ומה לא מומלץ. השילוב בין הסימונים יוביל לתוצאה הרצויה. אנו נחושים ליישום המהלך בפועל".

מנכ״ל המשרד, משה בר סימן טוב, הוסיף: "אנחנו ממשיכים לפעול בנחישות לשיפור התזונה של הציבור. הסימון באדום מנגיש לציבור את המידע על רכיבי מזון מזיקים. השלמת תהליך הסימון הוא בהוספת תגית בצבע ירוק למזונות מומלצים".

פרופ׳ סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, אמרה: ״הסימון הירוק והאדום מאפשר לכל צרכן לבחור באופן מושכל לרכוש מוצרי מזון בריאים ולהפחית בצריכה של המזונות המזיקים וזאת בצורה פשוטה ומיידית. הסימון מהווה צעד חשוב בקידום בריאות הציבור בישראל״.

נושאים קשורים:  סימון מזון,  סימון אריזות מוצרי מזון,  משרד הבריאות,  פרופ׳ רונית אנדוולט,  סגן שר הבריאות ליצמן,  חדשות,  פרופ' סיגל סדצקי
תגובות