הצוותים הרפואיים יחד שאר בעלי התפקידים במחלקות הפנימיות במרכז הרפואי "הלל יפה" בחדרה יושבתו היום (ה') למשך שעתיים, מ-8:30 בבוקר, כמחאה על אירוע אלימות שהתרחש אתמול באחת המחלקות.
עוד בעניין דומה
בני משפחתו של מטופל המאושפז במחלקה פנימית כבר זמן ניכר התפרעו, קיללו את אנשי הצוות הרפואי, תקפו רופאה ואחיות ובין השאר השליכו עליהם חפצים. בני המשפחה, המוכרים במזגם הסוער ופוקדים לעתים קרובות את המטופל, התרעמו על הטיפול. אנשי הביטחון שהוזעקו השתלטו עליהם. המשטרה לא עורבה באירוע.
הנהלת המרכז הרפואי הלל יפה מסרה: "אנחנו מגנים בתוקף כל אירוע אלימות מכל סוג וצורה שהוא כלפי הצוות המטפל".
על רקע החלטת בית החולים להשבית את המחלקות הפנימיות במחאה על אירוע האלימות שהתרחש במחלקה פנימית ב', אמר פרופ' אבישי אליס, יו"ר האיגוד הישראלי לרפואה פנימית: "לצפיפות הבלתי אנושית ולעומסים הכבדים לאורך כל ימות השנה במחלקות הפנימיות בבתי החולים בישראל יש מחיר כבד, ומי שחושב אחרת - טועה ומטעה".
לדבריו, "פנימית ב' ב'הלל יפה' עמוסה מאוד, כמו 109 המחלקות הפנימיות האחרות בבתי החולים בארץ, הרבה מעל הסביר וההגיוני. מצב שבו במחלקה מאושפזים 51 חולים כאשר התקן הרשמי שלה הוא 36 מיטות אשפוז בלבד, עם חמישה מאושפזים בבידוד ואחרים שמאושפזים בלית ברירה במחלקה, במקום בטיפול נמרץ מפאת חוסר מקום, ומחייבים השגחה צמודה ומוקפדת במיוחד - מצב זה אינו סביר ואינו מקובל בשום קנה מידה. הצוות הרפואי מצומצם מדי וערוך לטפל לכל היותר ב-36 חולים, כמספר מיטות התקן.
פרופ' אליס הצביע על כך שהאחות האחראית במחלקה הותקפה על רקע חוסר היכולת לתת מענה בו זמני לעשרות החולים במחלקה, ואומר: "זוהי קריסת המערכת, המהווה כר פורה לאלימות מצד החולים ומשפחותיהם, המגלים לא אחת חוסר סובלנות לתנאים הקשים שבהם אנו עובדים - רופאים, אחיות וצוות פארא רפואי. מי יכול לערוב לכך שגם בפעם הבאה כשאחיות בפנימית ב' ב'הלל יפה', או בשאר המחלקות הפנימיות בארץ, תתעכבנה בטיפול למאושפזים מפאת העומס, לא יתרחש מקרה אלימות נוסף, כמו זה שהתרחש אתמול בהלל יפה?".
אליס הדגיש: "שיהיה ברור, מעבר לזיהומים נרכשים בשל הצפיפות,
מעבר לטיפול רפואי לא מכבד לחולים שלנו, הצוותים במחלקות נתונים בכל רגע נתון לגילויי אלימות מכוערת.
"אנחנו מקווים שמשרדי הבריאות והאוצר יקדמו במהירות את מסקנות הוועדה לשיקום הרפואה הפנימית, שמתגבשות בימים אלה ומטרתן לשפר דרמטית את אפשרות הטיפול האנושי באזרחי המדינה", סיכם פרופ' אליס.