יו"ר האיגוד לכירורגיה פלסטית בהסתדרות הרפואית, ד"ר מאיר כהן, התלונן בתחילת השבוע על רופא שיניים שבהופעתו בתכנית טלוויזיה שעסקה בניתוחים פלסטיים לא גילה שהוא למעשה רופא שיניים.
עוד בעניין דומה
במכתב שנשלח לד״ר ליאור קצפ, יו"ר הסתדרות רפואת השיניים בישראל, עם העתק לד"ר תמי קרני, יו"ר ועדת האתיקה של ההסתדרות הרפואית בישראל ולעו"ד מלכה בורו, מנהלת האגף למשפט ומדיניות ציבורית של ההסתדרות הרפואית בישראל, כתב ד"ר כהן: "רופא השיניים ד"ר חגי בצר השתתף בתכנית טלוויזיה שעסקה בעלייה בביקוש לניתוחים פלסטיים במהלך חופשת הפסח. הוצגו בה נתונים של האיגוד לכירורגיה פלסטית. המרואיין לא גילה כי הוא רופא שיניים, גם הציג עצמו כיו"ר האיגוד לאסתטיקה שכלל איננו קיים. מתוך הראיון השתמע כי הוא מנתח פלסטי.
"מדובר בעבירה פלילית שדינה מאסר שנה אחת וזו גם עבירה אתית חמורה. הראיון עסק בניתוחים הפלסטיים - תחום עיסוק שאין לו דבר או חצי דבר עם עיסוקו של רופא השיניים. הוא דיבר על עלייה בשכיחות ניתוחי אף, השפעה של צילומי סלפי על ביקוש לניתוחים, ציין את גיל 18 שבו מומלץ לבני הנוער לבצע ניתוחים פלסטיים – שזה כשלעצמו מידע שגוי, מטעה וגורם נזק לילדים עם אוזניים בולטות שאותם מנתחים בגיל שש, ואורך החיים של משתלי הסיליקון לגוף (מידע שגוי).
"המרואיין הציג עצמו כיו"ר האיגוד הישראלי לאסתטיקה, כאשר אין ארגון כזה. השם שהוצג נועד להטעות את הציבור בהיותו דומה מאוד לשם האיגוד הקיים בהסתדרות הרפואית ושאני עומד בראשו - האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית. מעבר לפגיעה הברורה במנתחים הפלסטיים, התחזות ושרלטנות מהסוג הזה פוגעת בשמם הטוב של עמיתנו רופאי השיניים. אבקש לבדוק את ההיבטים המקצועיים והאתיים של התנהגות זו".
ד"ר בצר דחה את הטענות נגדו ולדבריו, זהו "ניסיון נוסף של איגוד הפלסטיקאים ושל העומדים בראשו בהפצת פייק ניוז שנועד למנוע תחרות".
בתגובה לדברים מסר ד"ר בצר: "אני רופא שיניים העוסק ומורשה לעסוק באסתטיקה כבר עשר שנים, בתוכן שבע שנים כמנהל רפואי בחברת אסתטיקה גדולה ואף מכשיר רופאים אחרים בתחום, ומעולם לא הצגתי את עצמי אחרת.
"בתכנית הבוקר של פאולה וליאון הוזמנתי לדבר בנושא טיפולים אסתטיים לבני נוער בחול המועד. ללא תיאום איתי וללא ידיעתי, הוצגה כותרת אחרת. אני עומד מאחורי תשובותיי המקצועיות שניתנו בתכנית והתייחסו אך ורק לתחום עיסוקי, כאמור.
"תלונתו השקרית והמשמיצה של איגוד הפלסטיקאים ושל העומדים בראשו היא ניסיון נוסף בהפצת פייק ניוז שנועד למנוע תחרות", ציין ד"ר בצר. "כך עשה האיגוד גם בעבר, ועל כך ננזפו ראשי האיגוד על ידי ועדת האתיקה של ההסתדרות הרפואית ואף אולצו להתנצל. והנה, למרות זאת, איגוד הפלסטיקאים ממשיך לנהל מסע השמצות בשל דאגה נוכח הרמה המקצועית הגבוהה של טיפולי האסתטיקה שמעניקים רופאי השיניים.
"אני מזמין את הקוראים לצפות בראיון המצורף ולהיווכח בסילוף האמת", אמר ד"ר בצר וסיכם: "הודעת האיגוד הועברה לעורכי דיני ואני מתכוון למצות את הדין עם כל האחראים לכתיבת ההודעה ולהפצת הדיבה במדיה החברתית ובכלל".
ד"ר רון עזריה, מזכיר האיגוד לכירורגיה פלסטית בהסתדרות הרפואית, ביקש לציין: "על מנת להיות מומחה בכירורגיה פלסטית ואסתטית, יש להשלים שש שנות התמחות מעבר לשבע שנות הלימוד בבית הספר לרפואה, לעבור השתלמויות באסתטיקה הרפואית ולהיות נתון לפיקוח המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית והאיגוד לכירורגיה פלסטית. רופאי שיניים אינם עוברים הכשרה ארוכה ומעשית שכזו ובטיפול אצלם, הציבור מסתכן בזיהומים, בשטפי דם, פיגמנטציה ובנזקים ארוכי טווח".