ה-CDC צירף את הפטריה הקטלנית Candida auris) C.auris) לרשימת הפטריות והחיידקים המוגדרים כ"איומים דחופים" שנמצאים בבתי חולים. הפטריה עלולה לפגוע בחולים זקנים ועם מערכת חיסונית מוחלשת או מדוכאת, בתינוקות שהמערכת החיסונית שלהם אינה בשלה עדיין, במעשנים כבדים, בחולי סוכרת ובחולים עם מחלות אוטואימוניות המטופלים בסטרואידים.
עוד בעניין דומה
הפטריה נתגלתה לראשונה ב-2009 באוזן של אישה שאושפזה ביפן. לפטריה כמה זנים. בחמש השנים האחרונות היא פגעה ביחידת פגים בוונצואלה ובבתי אבות. היא התפשטה בבית חולים אוניברסיטאי בוולנסיה, ספרד, שבו מעל 900 מיטות ובגללה נאלצו ב-2015 לסגור את היחידה לטיפול נמרץ במרכז הרפואי "רויאל ברומפטון" ליד לונדון, אנגליה, שבה אושפזו בעיקר חולים מאירופה ומהמזרח התיכון. התברר ש-72 מהחולים נדבקו. היא גם אובחנה בפקיסטן אצל 18 מאושפזים, בארבעה בתי חולים בהודו וכן בדרום אפריקה. ההתפרצות בהודו נחקרה על ידי ד"ר ז'קס מאייס (Jacques Meis) במעבדה המיקרוביולוגית בניימיכן, הולנד.
בבית החולים הספרדי העלו בדיקות כי אצל 372 מהמאושפזים אובחנה "מושבת פטריות" על הגוף אבל הם לא חלו בזיהום החמור, 85 פיתחו זיהום בדם. כתב העת המדעי Mycoses פרסם על כך מאמר ובו נמסר כי 41% מאלה שנדבקו בזיהום מתו בתוך 30 יום. בתי החולים בבריטניה ובספרד אסרו על רופאים שהיו מעורבים בכתיבת דו"ח מדעי להתראיין מחשש לפגיעה בדימויים הציבורי. בשבת האחרונה (6 באפריל) דיווח "ניו יורק טיימס" שעד כה אובחנו רק בארה"ב 587 מקרים של חולים שנדבקו בפטריה, 309 מהם בניו יורק, 104 בניו ג'רזי, 114 באילינוי. כל החולים הוכנסו לחדרי בידוד מיוחדים. כמעט 50% מהם עלולים למות בתוך 90 יום.
בדיווח נמסר כי בדיקות דם שנעשו בחולה קשיש שאושפז בבית החולים מאונט-סיני בברוקלין לניתוח בטן נתגלתה הפטריה על קירות חדרו, מיטתו, דלתות, וילונות, טלפון, מצעים ומזרנים, על התקרה ובמקומות ובאביזרים נוספים. נדרש ציוד ניקוי וחיטוי מיוחד כדי להיפטר ממנה. למשל, תרסיס hydrogen peroxide. הבעיה המרכזית של הפטריה הזאת: היא עמידה לרוב הגדול של תרופות אנטי פטרייתיות קיימות. זו לכן עוד דוגמה לבעיית הזיהומים העמידים לתרופות, כמו חיידקים שלא מגיבים לאנטיביוטיקה.
מאמר מדעי על האיום שבקיומה של פטריה זאת פורסם במאי 2018 ב-science, אולם רק עתה, בעקבות 587 המקרים בארה"ב שנדבקו בה זכתה ה-C.auris לתשומת לב התקשורת הכללית. תסמיני הידבקות ב-C.auris: חום גבוה, עייפות, כאבים.
יחד עם החיידקים העמידים לתרופות, הזיהום הפטרייתי עלול להביא עד שנת 2050 למותם של עשרה מיליון בני אדם, כך על פי מחקר בריטי אחר. לפי הערכת חוקרים מבית הספר לרפואה באוניברסיטת וושינגטון, מספר האנשים שמתים מדי שנה בעולם מזיהומים עמידים שונים הוא 700 אלף. יש לציין שכמה מזני ה-C.auris לא פיתחו עמידות משמעותית לתרופות, אולם יותר מ-90% מהזיהומים שנגרמים עקב פטריה זאת עמידים לפחות לתרופה אחת ו-30% לשתיים או יותר, כך על פי ה-CDC.
אחת ההערכות היא שלהתפשטות ה-C.auris תרמה התרחבות השימוש במגזר החקלאי בחומרים כימיים כנגד פטריות על מנת למנוע ריקבון של גידולים חקלאיים. החוקר ההולנדי פרסם ב-2013 ב-PLoS Pathogens מאמר העוסק בפטריה עמידה אחרת, Aspergillus שגם היא נמצאת בקרקע חקלאית, בעקבות מקרה של חולה בן 63 בהולנד שמתה מזיהום זה ב-2005. פטריה זאת נתגלה כעמידה לטיפול האנטי פטרייתי Itraconazole - העתק של חומר ההדברה הנפוץ בחקלאות azole. הפטריה נתגלתה ב-12% מדגימות קרקע חקלאית בהולנד, בכלל זה גם במשתלות פרחים, בעלים, בדשנים, בזרעים, במטעי תה ובבתי חולים שסמוכים לאלה.
ד"ר מאייס טוען כי כמה מחומרי ההדברה יצרו "סביבה עוינת שבה יכולה הפטריה לשגשג ולפתח עמידות כדי לשרוד. בקיץ האחרון הוא הציג ממצאי מחקרו לעמיתים ב-CDC".