הסכם שיתוף פעולה בין ישראל לברזיל בנושאי בריאות ורפואה דיגיטלית נחתם אתמול (ב') בין סגן שר הבריאות יעקב ליצמן לשר החוץ של ברזיל, המתלווה לנשיא ברזיל ז'איר בולסנרו המבקר בישראל כאורח ראש הממשלה בנימין נתניהו.
עוד בעניין דומה
ד״ר אשי שלמון, מנהל המחלקה ליחסים בינלאומיים במשרד הבריאות, מסר: ״הכוונה לבצע פרויקטים משותפים וקידום תהליכים שיתרמו רבות לחיזוק מעמדה הרפואי-כלכלי של מדינת ישראל.
"זו הזדמנות למערכת הבריאות והכלכלה הישראלית להיכנס לשווקים חדשים ולתרום ליחסי החוץ של ישראל", הוסיף ד"ר שלמון. "בחודשים הקרובים נחתום על הסכמים עם מדינות נוספות ביבשת דרום אמריקה וביבשות אחרות".
כמה מחברי המשלחת המתלווה לנשיא ברזיל סיירו אתמול (ב') במרכז הרפואי הדסה עין כרם. מנכ"ל המרכז, פרופ' זאב רוטשטיין, הציג בפני האורחים את המערך הקרדיולוגי החדש, את חדרי הצנתור והטכנולוגיות שפועלות בהם וכן את היחידה לטיפול נמרץ לבבי. מנהל המחלקה לקרדיולוגיה הוא ד"ר ריפעת ג'בארה. בהמשך ביקרו האורחים גם ביחידה לטיפול נמרץ ילדים שמנהל ד"ר ז'ק בראון. אחות במחלקה וטכנאית ה-EEG בה עלו לישראל מברזיל והן סיפרו על קליטתן בארץ וב"הדסה".