אין מספיק ידע בנוגע להימצאות של פגיעה מוקדמת בשיווי המשקל אצל מטופלים שאובחנו במחלת פרקינסון. במחקר הנוכחי, החוקרים בחנו את שיווי המשקל והניידות, את התחושה האישית של המטופלים בנוגע ליציבותם, תיעוד של מקרי נפילות ואת ההשפעות של התרופות על שיווי המשקל בקרב מטופלים שהגיעו לביקור ראשון במרפאה נוירולוגית ופעם נוספת לאחר חמש שנים.
עוד בעניין דומה
המשתתפים במחקר נאספו מתוך מחקר אורכי פרוספקטיבי. במחקר נכללו 145 מטופלים שאובחנו במחלת פרקינסון אדיופטית ו-31 משתתפים בריאים בקבוצת הביקורת. התוצאים שנבדקו במחקר היו Berg Balance Scale, Timed Up and Go, מבחן ה-Postural Stability ושאלון.
תוצאות המחקר הראו כי בביקור הראשון במרפאה נוירולוגית המטופלים הציגו ביצועים נמוכים יותר ב-Berg Balance Scaleי(p< 0.001, r=0.36), ב-Timed Up and Goי(p<0.001, r=0.32) ובמבחן ה-Postural Stabilityי(p<0.001, r=0.35), בהשוואה למשתתפים הבריאים מקבוצת הביקורת. בנוסף, נמצא כי יותר מטופלים דיווחו על תחושת חוסר יציבות (P<0.001, phi=0.47).
הממצאים שעלו מן המחקר הראו גם כי הייתה החמרה בשיווי המשקל והניידות, במהלך חמש שנות המעקב, גם אצל מטופלים שטופלו תרופתית וגם אצל אלה שלא (p<0.01, r= 0.24-0.37), אמנם עם הבדל קטן בחציון.
החוקרים הסיקו כי קיים צורך בביצוע מחקרים נוספים שיאשרו את ההימצאות של פגיעה קלה בשיווי המשקל כבר בזמן אבחון המחלה ואת ההחמרה שלה לאחר חמש שנים.
מקור:
Johansson, C. et al. (2018) Disability and Rehabilitation 40.