מאגר הרופאים שיהיו רשאים לתת מרשמי קנאביס רפואי יכלול כ-250 רופאים, ב-150 יותר ממספר הרופאים המורשים לכך היום. החל מ-31 במרץ 2019 ינופקו מוצרי קנאביס רפואי למטופלים שיהיו זכאים לכך בהתאם לאישור מיוחד לאור מצבם ורק ב-100 בתי מרקחת מורשים בכל הארץ, כך בהתאם להיערכות שמוביל משרד הבריאות בכל הנוגע לקנאביס רפואי.
עוד בעניין דומה
על פי דיווח ב"הארץ" הבוקר (ג'), רוב בתי המרקחת יהיו מרשת סופרפארם. המרשמים, או היתרי הניפוק שירשמו הרופאים יינתנו לפי ריכוזי החומר הפעיל THC ו-CBD ולא לפי מותג. ההערכה: מחיר 10 גרם עשוי להגיע בעקבות מהלך זה ל-150 שקל. כיום המחיר הוא אחיד - 370 שקל לחודש, ללא קשר לכמות אלא שבדרך כלל מדובר ב-30 גרם.
עדיין לא ברור מה ייקבע לגבי מטופלים הצורכים כמויות גדולות יותר של קנאביס רפואי מדי חודש וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן כבר הודיע כי אם יתברר שהוצאה הכספית שלהם תגיע לכמה אלפי שקלים בחודש, משרדו יתערב וימצאו דרכים להוזלת הקנאביס עבור מטופלים אלו.
רפורמת הקנאביס שעל פי משרד הבריאות, המיועדת ל"מדיקליזציה" של התחום כך שיפעל קרוב ככל האפשר למצב של תרופה, אמורה להשפיע על יותר מ-30 אלף מטופלים בישראל. היא תכלול גם שינויים בתהליכי הנפקת רישיון השימוש, תאפשר רכישה מיידית ללא הליך ביורוקרטי (אישור דרך יחידת הקנאביס במשרד הבריאות, היק"ר) או לפחות בהליך מקוצר מזה המתבצע כיום. על גידול שינוע והנפקת הקנאביס תוטל רגולציה הדוקה.
כיום הנפקת קנאביס מבוצעת בישראל בידי שמונה חברות שגם מגדלות אותו. כל חברה מתמחה בזן אחר ובצורות שונות של מוצרים וההפצה נעשית לכמה נקודות חלוקה ומכירה. על פי הדיווח, מתחילת הביצוע של רפורמה הקנאביס ב-31 במרץ, כל חברה או גורם יזמי שיעמדו בתקנים שקבע משרד הבריאות ויקבלו את האישור הנדרש יוכלו לייצר מוצרי קנאביס. עד כה קיבלו את אישור משרד הבריאות שלוש חברות והאחרות פועלות לקבלת האישור שהן עומדות בקריטריונים.
בבתי המרקחת יורשו להנפיק את מוצרי הקנאביס הרפואי רק רוקחים שעברו הכשרה והוסמכו לכך, בכלל זה הם יוכלו להדריך מטופלים. כמו כן יש כוונה שלשם כך תופעל גם מערכת ממוחשבת ויתאפשר מסלול תקשורת מקוון.