טכנולוגיה שווייצרית חדישה המשלבת ניווט אופטי, עיבוד ממוחשב וחיישני מיקום מיוחדים המשמשים מטוסים להתמצאות במרחב, נכנסה לחדר הניתוח במרכז הרפואי רמב"ם. בית החולים מסר אתמול (א') כי זו הפעם הראשונה שבישראל נעשה שימוש בטכנולוגיה זאת בהליך כירורגי - החלפת מפרק ירך, כמותו בוצעו עד כה כ-50 בכל העולם. הטכנולוגיה החדישה עשויה לשפר משמעותית את הדיוק הניתוחי ותוצאותיו.
עוד בעניין דומה
על המקרה הראשון שבו השתמשו ברמב"ם בשיטה הזאת נמסרו הפרטים הבאים: בת 66 סבלה בשנים האחרונות משחיקה של מפרק הירך, בעיה רפואית רווחת בקרב מבוגרים. לאחרונה עברה ניתוח להחלפת מפרק הירך ברגל שמאל והיא ככל הידוע הראשונה בישראל שנותחה בעזרת הטכנולוגיה השווייצרית החדשנית. השיטה עושה שימוש במערכת ניווט זעירה, מעין GPS, המאפשרת למנתח לבצע את הפעולה הכירורגית באופן המדויק ביותר.
יום לאחר הניתוח המטופלת כבר התהלכה ויומיים לאחר מכן שוחררה לביתה. הניתוחים שנעשו בשיטה זאת בעולם בוצעו עד כה בכמה מרכזים רפואיים בשווייץ, בגרמניה ובאוסטרליה.
הניתוח במערך האורתופדי ברמב"ם, בניהולו של פרופ' דורון נורמן, נעשה על ידי ד"ר דניאל לוין, מנהל השירות לניתוחי מפרקים ומומחה בניתוחי החלפת מפרק ירך. הוא אימץ את הטכנולוגיה החדישה בגישה קדמית זעיר פולשנית (AMIS).
מערכת הניווט הזעירה פותחה בחברת NAVISWISS השווייצרית. היא מאפשר למנתח להסתייע במערכת אופטית ממחושבת העוזרת למקם משתלים במקום המדויק והמתאים ביותר עבור מטופל באופן אינדיבידואלי, וזאת בין השאר תוך התייחסות למורכבות המיקום, התנועתיות ותנוחת האגן. המערכת מאפשרת לשחזר בדיוק מילימטרי את אורך הגפה, מרכז הסיבוב ומכלול הזויות החשובות למיקום המשתלים באופן שעשוי להבטיח שרידות ארוכת שנים, יציבות מפרקית מקסימלית ומזעור שחיקת המפרק בטווח הארוך.
ד"ר לוין הוסיף: "ניתוח החלפת מפרק ירך נחשב לאחד המוצלחים ביותר בכירורגיה המודרנית ואולי אף למוצלח ביותר. הוא מבטיח שיפור משמעותי בכאב ובאיכות החיים של המטופל הסובל מנזק בלתי הפיך במפרק הירך. כיום, ההתאוששות מהניתוח מהירה ביותר ושרידות המשתלים המודרניים הממוצעת גבוהה מ-95% לעשר שנים.
"אחד האתגרים הטכניים הניצבים בפני המנתחים כיום הוא במנח אופטימלי של המשתלים שעשוי להיות שונה מאדם לאדם. למיקום זה חשיבות גבוהה לאבטחת יציבות המפרק, הצלחת הניתוח והתפקוד המיטבי לאחריו".
במהלך הניתוח, בלחיצת כפתור, מאפשרת מערכת הניווט האופטית הממוחשבת לראות על גבי מסך את הזוויות המדויקות שבהן פועלים המנתחים ובכך מתאפשר שחזור המנח האופטימלי והרצוי לכל מטופל. מערכת הניווט האופטית מייתרת למעשה את הצורך בשיקוף (צילום) שכיום נחשב לכלי שימושי שכיח בניתוחים. בסיום הניתוח מופק ממערכת הניווט דו"ח מודפס ובו תיעוד מדויק של זוויות המשתלים, אורך הגפה ועוד. הדו"ח חשוב למנתח ולמטופל על מנת לדעת באופן מדויק ואובייקטיבי את תוצאת הניתוח.
ד"ר לוין: "אנו סבורים כי לטכנולוגיות חדישות תועלת גבוהה, יש להן מקום וצורך ממשי. אין ספק כי טכנולוגיה שכזו עשויה להתאים את הניתוח לעידן המודרני שבו אנו חיים כיום".