במרכז הרפואי לבריאות הנפש אברבנאל בבת ים נפתחה השבוע מחלקת אשפוז חדשה לגברים, לאחר שיפוץ נרחב בעלות של שלושה מיליון שקל. הפרויקט בוצע בחסות משרד הבריאות. המתחם עבר מתיחת פנים, לצד אבזור מקיף ושיפור בתנאי המחיה של המטופלים.

34 מטופלים נכנסו בפעם הראשונה אל המחלקה המחודשת - חלק מתכנית גדולה יותר של שיפוץ שיעבור בית החולים הוותיק בתקופה הקרובה לאחר שנים רבות שבהן נטען כי מצבו הפיזי ירוד.

בית החולים מסר כי השיפוץ כלל החלפת צנרת, תאורה, גופי חימום, רצפות, חיפוי קירות ודלתות; התקנת מערכת מיזוג חדשה, בניית חדרי רחצה ושירותים הצמודים לכל חדר זוגי. הוחלפו מיטות, שולחנות, ציוד ריפוי ועיסוק, ארונות, שידות, וילונות. נרכשו גם מצעים חדשים - "הכל כדי שיעניקו תחושה ביתית למטופלים במטרה ליצור סביבה תומכת החלמה".

חדר מטופלים במחלקת הגברים החדשה ב"אברבנאל"

פרופ' יובל מלמד, מנהל "אברבנאל", אמר: "לאחר שנים רבות, יצאה לדרך מהפכה בבית החולים, שתעניק למטופלים תנאים טובים יותר בדרך להחלמתם. בזכות שיפור איכות החיים, ניצור סביבה טיפולית מיוחדת ומהפכנית, בסטנדרטים המתקדמים ביותר. פתיחת המחלקה החדשה היא הצעד הראשון במבצע שדרוג ומתיחת פנים משמעותית לכל חלקי בית החולים שבשנתיים הקרובות יעבור שינוי משמעותי".