ועדה מיוחדת שבראשה עמד תא"ל (מיל.) פרופ' יצחק שפירא, סמנכ"ל המרכז הרפואי איכילוב, ממליצה על מודל חדש למתן טיפול רפואי, בעיקר ראשוני, לחיילי סדיר וקבע: הם יקבלו אותו בקופות החולים האזרחיות שאליהן השתייכו לפני הגיוס (חיילי חובה) מאחר שרופאי המשפחה שלהם מכירים אותם ממילא ואת ההיסטוריה הרפואית שלהם, ולמשרתי הקבע יוצע לבחור את הקופה שבה ירצו להיות מטופלים. כך דיווח "ידיעות אחרונות" ביום שישי.
על פי הדיווח, המלצות הוועדה שיזם ראש אגף הלוגיסטיקה היוצא, האלוף אהרן חליוה, לבחינת השירות הרפואי לחיילים בעקבות תלונות רבות על טיפול רפואי לקוי שקיבלו חיילים על ידי רופאים צבאיים, וכן אי כיבוד המלצות מרופא-מומחה, תנאי אשפוז ירודים ועוד, הוגשו לסגן הרמטכ"ל האלוף אביב כוכבי וגם לרמטכ"ל רב-אלוף גדי אייזנקוט, אך הן טרם עברו את אישור שר הביטחון. גורמים בחיל רפואה, מסר העיתון, "לא אוהבים את ההמלצות מפני שהם חוששים שיאבדו סמכויות ותקנים והחיל עצמו יצטמצם".
בדיווח נמסר כי "כתוצאה מהטיפול הרפואי המקרטע כפי שתואר בתלונות, חיילים רבים נעזרים בשירותי אמבולנסים אזרחיים ובתי חולים, בתשלום, וזאת על אף שהצבא אמור לשאת בהוצאות. נושא זה גם עלה בדו"חות נציב קבילות החיילים שחזר לא אחת על המסקנה שאין מנוס מלשפר את הטיפול הרפואי בצבא".
על פי המודל שהוצע, מסר העיתון, אם יאשר שר הביטחון את המוצע, כלל החיילים יטופלו בידי רופאי המשפחה שלהם ולרופאים האזרחיים, בקופות, תהיה סמכות להעניק "גימלים" במידת הצורך. הם גם יוכלו להמליץ על הפרופיל הרפואי אלא שזה ייקבע בסופו של דבר רק על ידי חיל רפואה.
החיילים הלוחמים והמשרתים בבסיסים הסגורים, לרבות בסיסי הדרכה, יוכלו לקבל את השירות הרפואי בשני אופנים – מיידית, במידת הצורך, אצל רופא צבאי וגם אצל רופא המשפחה. שירותי בריאות הנפש והמיון הרפואי יישארו אך ורק בידי הצבא. חיל רפואה יתמקד בתחום הרפואה הקרבית.
בדיווח נמסר כי דגם זה עשוי לחסוך לצבא תקנים רבים של רופאים, אחיות, רוקחים וגם מתקנים רפואיים (מרפאות).
בדיווח נמסר כי הקופות עשויות לנצל את הפעלת התכנית כדי לדרוש מהצבא תשלום גבוה לכיסוי עלויות הטיפול שיתנו.
ב-2011 נערך ניסוי שבו הופרטו שירותי הרפואה לחיילים, אלא שהוא נכשל כי נטען שרופאי משפחה סיפקו ימי מחלה ("גימלים") ללא בקרה והאחריות לטיפול בחיילים התחלקה בין רופאי משפחה אזרחיים לבין הרופאים הצבאיים בבסיסים. גורם במערכת הרפואה הצבאית המצוטט בדיווח אמר כי הדגם המוצע יגדיל עומסים על רופאי הקופות ויש לשקול אותו מחדש.
אלא שהבוקר (א') דווח כי קצין רפואה ראשי (קרפ"ר), תא"ל ד"ר טריף בדר, מתנגד לתכנית ואף העביר הודעת טקסט לקציני החיל שבו נכתב בין השאר: "חיל רפואה הוא חיל מקצועי וחזק עם אנשים מצוינים. מוטלת עלינו המחויבות להשתפר ואנו מבצעים תהליכים בכיוון מתוך דאגה אמיתית לבריאות החיילים".
קרפ"ר מתנגד לתכנית נחרצות כי לטענתו "תהפוך את חיל רפואה לחיל רפואה קרבית מצומצם וכי הוצאת גימלים לחיילים תפגע בשירות ותוביל לאובדן ימי עבודה בצבא".
עוד מסר העיתון כי שר הביטחון אביגדור ליברמן, שביקר בשבוע שעבר במפקדת קרפ"ר, שמע על ההתנגדות להמלצות הוועדה. ראש אגף לוגיסטיקה, אלוף איציק תורג'מן החליט על דיון נוסף בנושא וביקש מתא"ל בדר להציע חלופות.