חדשות

"איכילוב": עצם שיוצרה במדפסת תלת מימד הושתלה בילד בן עשר

הרופאים חיקו את מבנה העצם תוך שימוש בטכנולוגיית התלת מימד, הסירו בניתוח את החלק הנגוע של העצם והחליפו אותו בשתל המודפס

השתל בהדפסת תלת מימד. צילום: דוברות "איכילוב"

במרכז הרפואי איכילוב תל אביב בוצע ניתוח להשתלת עצם בכף רגלו של ילד בן עשר שסבל מסרטן בדרגת ממאירות גבוהה, כאשר העצם הודפסה במדפסת תלת מימד. בית החולים טוען כי מדובר, ככל הידוע, בחולה הצעיר ביותר בישראל שהרופאים נעזרו בטיפול בו, בטכנולוגיית התלת מימד החדשנית.

הניתוח בוצע על ידי ד"ר סולומון דדיה וד"ר יאיר גורצק מהמערך הארצי לאורתופדיה-אונקולוגית. שניהם לקחו את הטיפול בילד שלב אחד קדימה ובמקביל להשלמת הטיפולים הכימותרפיים שעבר במחלקה להמטואונקולוגיה ילדים, עוצב שתל מותאם אישית, המבוסס על אנטומיית הגוף של הילד. בכך חיקו הרופאים את מבנה העצם תוך שימוש בטכנולוגיית התלת מימד. המנתחים הסירו בניתוח את החלק הנגוע של העצם והחליפו אותו בשתל המודפס.

ד"ר גורצק מסר: "מאחר שהגידול עירב את אחת מעצמות שורש כף הרגל, האפשרות של כריתה מלאה יוצרת קושי ניכר בשחזור. היה ידוע שכל אופציות שחזור מקובלות יסתיימו בעיוות ובנכות של הילד ואף החמרתה בהמשך הגדילה שלו. לפיכך הניתוח, שתכנונו נעשה תוך שימוש בטכנולוגיית תלת מימד, מנע למעשה קטיעה של הגפה".

ד"ר דדיה הוסיף: "הניתוח עבר בהצלחה בעיקר בשל התאמה מושלמת של המשתל שהותאם ותוכנן אישית למטופל. הניתוחים הנעשים כך הם פורצי דרך. כל תהליך האבחון, התכנון והייצור - כחול לבן. רובו מנוהל על ידי מעבדת התלת מימד באיכילוב".

בתכנון הניתוח השתתפו חברת synergy3dmed והשתל יוצר בחברת STI תעשיות לייזר, שתיהן ישראליות.

נושאים קשורים:  שתל בהדפסת תלת מימד,  שתל בהתאמה אישית,  חדשות,  המרכז הרפואי איכילוב-תל אביב
תגובות