החוקרים שיערו כי צריכת חומצות שומן רוויות בצורת בשר בקר טחון עשיר בשומן במשך חמישה שבועות יכולה לדכא מטרות של איתות קולטן X בכבד בתאים מונונוקלאריים בדם היקפי (peripheral blood mononuclear cells-PBMC) וששינויים בביטוי גנים יהיו קשורים עם שינויים מתאימים בריכוזי LDL כולסטרול.
עוד בעניין דומה
במחקר השתתפו גברים (חמישה בגיל 68.0±4.6 שנים) ונשים לאחר הפסקת הווסת (שבע בגיל 60.9±3.1). המשתתפים קיבלו באופן אקראי בשר בקר טחון המכיל 18% שומן כולל או 25% שומן כולל בצורה של חמש קציצות לשבוע במשך חמישה שבועות עם תקופה של 4 שבועות לאחר מכן בה לא קיבלו תזונה זו.
החוקרים מצאו כי בשתי הקבוצות ישנה עלייה מובהקת סטטיסטית בצריכה של שומן רווי, שומן מונו-רווי, חומצה פלמיטית וחומצה סטיארית אך רק קבוצת ה-25% שומן הגבירה את ריכוז החומצה הפלמיטית (p<0.05 עבור כלל התוצאים) והפחיתה את הריכוז בפלזמה של חומצות ארכידונית, איכוספנואיטית ודוקוסאקסנית (p<0.05). בשתי הקבוצות נצפתה הפחתה בריכוז VLDL ועלייה בקוטר חלקיקים וריכוז LDL-I-C ו-LDL-II-C.
בקבוצת ה-25% נצפתה הפחתה ברמות mRNA בתאי PBMC עבור ATP binding cassette A, ATP binding cassette G1, sterol regulatory element binding protein‐1 והקולטן עבור LDL. בקבוצת ה-18% נצפתה עלייה של mRNA עבור stearoyl‐CoA desaturase‐1.
החוקרים מסכמים כי גודל חלקיקי ה-LDL וריכוזי LDL-I-C ו-LDL-II-C לאחר אכילת בשר בקר טחון עם ריכוז שומן של 25% עלו בעקבות הפחתה בביטוי הקולטן ל-LDL בכבד.
מקור: