חדשות

בית החולים פוריה מאשים: קופות החולים נמנעות מהפניית מטופלים אלינו

80% מהמבוטחים בצפון הארץ הם חברי ה"כללית". מנהלת מחוז צפון: "לא מונעים מהמבוטחים שלנו להגיע לפוריה, אבל צריך להתחשב גם בנושא הכספי"

המרכז הרפואי פדה-פוריה. צילום: דוברות בית החולים

ד"ר הגר מזרחי, סגנית מנהל המרכז הרפואי פדה-פוריה (בפועל) מאשימה את קופות החולים על שהן נמנעות מהפניית מטופלים למרכז הרפואי במגוון שירותים שהוא מציע, בכלל זה במערך הלב וניתוחי לב, בדיקות MRI ועוד, וכי הקופות מעדיפות להפנות מטופלים לבתי חולים מרוחקים.

את הדברים אמרה ד"ר מזרחי במושב בנושא "מצב הבריאות בגליל, האם יש סיכוי לשינוי?", שהתקיים בשבוע שעבר במסגרת "ועידת אצבע הגליל" שאירחה מכללת תל חי. בפאנל בנושא הזה הנחה לב ארן, מהפורום האזרחי לקידום בריאות בגליל והשתתפו בו גם ד"ר איילה כהן, ראש החוג לעבודה סוציאלית במכללת תל חי וד"ר אפרת הר לב, המנהלת הרפואית של מחוז צפון בשרותי בריאות כללית.

ד"ר מזרחי אמרה בדיון: "האג'נדה שלנו במרכז הרפואי פדה-פוריה היא להביא שירות מקצועי, איכותי, שוויוני ולא פחות חשוב - קרוב לבית. הקמנו לפני שלוש שנים יחידה לניתוחי לב שהיא היחידה בצפון. אנחנו גאים להגיד שאצלנו מבצעים היום ניתוחים ופעולות מורכבות שמבצעים רק בבתי חולים בודדים בארץ. זה דרש מאמץ מאד משמעותי. האתגר הגדול היה להביא לכאן את הרופאים-המומחים הבכירים ביותר שיכולים להעמיד שירותים מקצועיים שכאלה. כשרופא מצוין מגיע ולא מפנים אליו מטופלים, כל המאמץ הזה עלול לרדת לטמיון. מי שנפגע הם תושבי האזור. אנחנו מנסים להנגיש שירותים לתושבי הצפון - בצפון. אם לא יהיו מטופלים, הרופאים ילכו מכאן, חד וחלק".

מימין, ד"ר איילה כהן ד"ר הגר מזרחי, ד"ר אפרת הר לב. צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה-פוריה

ד"ר הר לב, המנהלת הרפואית של מחוז צפון ב"כללית", אמרה: "יחידת ניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי פדה-פוריה הוקמה ונפתחה על בסיס 80% מהאוכלוסיה באזור שהם מבוטחי 'כללית'. אנחנו לא מונעים מהמבוטחים שלנו להגיע לפוריה. המקרים הדחופים  מגיעים לפוריה. כשמדובר במטופלים אלקטיביים, אנחנו מתחשבים גם בשיקולים הכלכליים שלנו. אנחנו בראש ובראשונה נותנים שירות איכותי, אבל מה לעשות, צריך להתחשב גם בנושא הכספי".

נושאים קשורים:  המרכז הרפואי "ברוך פדה" בפוריה,  חדשות,  בתי חולים בפריפריה,  כללית שירותי בריאות
תגובות
אנונימי/ת
01.05.2018, 20:03

אין ולא היה שום צורך בהקמת יחידה לניתוחי לב בפוריה. אין לזה שום הצדקה ברמה הלאומית. בעידן בו מספר ניתוחי הלב יורד באופן עקבי והמומחיות נפגעת - אין צורך בפיזור משאבים, אלא להיפך.
כעדות לכך, יש כיום מעט מאוד מנתחי לב איכותיים בישראל. הרמה הממוצעת נמוכה ביותר.