מחקר זה בוצע על מנת לקבוע את ההשפעה של שמן זרעי פשתן על ביטוי גנים הקשורים באינסולין, שומנים ודלקת בחולי סוכרת סוג 2 עם מחלת לב כלילית ומשקל עודף.
עוד בעניין דומה
מחקר זה בוצע בתבנית כפולת סמיות, אקראית ומבוקרת קבוצת אינבו ב-60 חולי סוכרת עם מחלת לב כלילית. המשתתפים חולקו באופן אקראי לקבל 1,000 מ"ג של חומצות שומן n-3 משמן זרעי פשתן המכיל 400 מ"ג של חומצה אלפא-לינולנית [ALA (18:3n-3)]י(30 משתתפים) או טיפול אינבו (30 משתתפים), פעמיים ביום במשך 12 שבועות. ביטוי גנים הקשורים באינסולין, ליפידים ודלקת כומת בתאים מונונוקלאריים בדם פריפרי (PBMC) באמצעות שיטת RT-PCR.
תוצאות הבדיקה הדגימו כי לאחר 12 שבועות, לעומת קבוצת האינבו, הוספת שמן פשתן הגבירה את הביטוי של הגן PPAR-γי(proliferator-activated receptor gamma ) (p=0.02) ב-PBMC של חולי סוכרת עם מחלת לב כלילית. בנוסף, לעומת טיפול אינבו, נטילת שמן פשתן הפחיתה את הרמות הביטוי של הגנים (lipoprotein(a)י(p=0.001), יinterleukin-1י(p=0.001) ו-tumor necrosis factor alphaי(p=0.02). החוקרים לא מצאו השפעה מובהקת סטטיסטית של תוספת שמן פשתן על ביטוי גנים הקשורים בקולטן ל-LDL, IL-8 ו-TGF-β.
מסקנת החוקרים היא כי תוספת שמן פשתן במשך 12 שבועות בחולי סוכרת עם מחלת לב כלילית שיפרה באופן מובהק סטטיסטית רמות ביטוי גנים הקשורים באינסולין, שומנים ודלקת.
מקור: