השכר הממוצע של רופא עם ותק של עשר שנים המועסק בבית חולים ממשלתי עומד על כ-800 אלף שקל ברוטו בשנה; כך עולה מנתוני הכלכלן הראשי במשרד האוצר, לפי דיווח שהתפרסם היום (ב') בעיתון "כלכליסט".
עוד בעניין דומה
לפי הדיווח, נתון זה משקף עלייה של 76% בשכר השנתי הממוצע של רופאים בעלי ותק זה בעשור האחרון. כ-29% מההכנסות, בממוצע, מגיעות מרפואה פרטית. השכר הנובע מרפואה ציבורית עלה ב-84% בעשור האחרון, וזה הנובע מרפואה פרטית עלה ב-59%, לפי הנתונים.
הנתונים גם מספקים את השכר הממוצע בחלוקה לפי התמחויות, דיווח העיתון. בכירורגיה פלסטית, מדווח, היקף ההכנסות הנובעות מרפואה פרטית הוא הגבוה ביותר, ועומד על 74% מהשכר הממוצע. גם השכר הממוצע בתחום זה הוא הגבוה ביותר שנרשם, ועומד על 1.4 מיליון שקל בשנה.
במקום השני בנוגע לרפואה פרטית, לפי הדיווח, נמצאים רופאי עיניים ורופאי אף-אוזן-גרון, שבעבורם 63% מהשכר הממוצע נובע מרפואה פרטית. אחריהם ניצבת כירורגיה אורתופדית, שבה מחצית מהשכר מגיע מרפואה פרטית.
מבחינת השכר הכולל, אחרי המנתחים הפלסטיים נמצאים קרדיולוגים וכירורגי חזה ולב, עם ממוצע של כ-1.1 מיליון שקל שכר ברוטו בשנה. רופאים מרדימים מקבלים בממוצע מיליון שקל בשנה. במקום האחרון בדירוג נמצאים נוירולוגים, עם שכר של כ-600 אלף שקל בשנה.
שכרו הממוצע של העשירון העליון של הרופאים עומד על 1.9 מיליון שקל (60% מרפואה פרטית). שכר זה גבוה ב-700 אלף שקל מהשכר הממוצע בעשירון התשיעי. בשמונת העשירונים התחתונים, מדווח העיתון, משקל ההכנסות מרפואה פרטית לא עולה על 20% מסך ההכנסה.
העיתון מדווח כי במשרד הכלכלן הראשי "מעריכים כי מהלכים שנעשו בשנתיים האחרונות לצמצום כוחה של הרפואה הפרטית ומאפשרים בחירת רופא מנתח מתוך רשימה קבוע האטה את קצב הגידול בשכר העשירון העליון החל מ-2016".
העיתון מוסיף, כי משרד הכלכלן הראשי גם בדק את נתוני השכר בפילוח לפי מרכזים רפואיים. מהניתוח עולה, כי הרופאים במרכז "שיבא" תל השומר מהווים 27.4% מהעשירון העליון של הרופאים, בעוד ששיעורם מתוך סך הרופאים עומד על 16%. לפי הנתונים, רופאי "שיבא" מרוויחים 16% יותר מעמיתיהם.