ניתוח נתונים שעשה המרכז הלאומי לבקרת מחלות במשרד הבריאות העלה, כי יעילות החיסון לשפעת בחורף שעבר - במיוחד בקבוצות הגיל עד 5 שנים ובקרב בני 65 ומעלה - הייתה נמוכה. לא נבדקה השפעת החיסון על מניעת אשפוזים; כך מדווח הבוקר (א') "ידיעות אחרונות".
עוד בעניין דומה
העיתון מסר, כי בחישוב כולל, 29% מבין כל המתחסנים בכל קבוצות הגיל היו מוגנים בפועל מהמחלה. בקרב פעוטות וילדים בני חצי שנה עד 5 שנים יעילות החיסון הייתה 39%, בקרב בני ילדים ונוער, במערכת החינוך בני 17-5 היעילות הייתה 70%, בקרב בני 44-18 היעילות הייתה 12.5%.
בקרב בני 64-45 יעילות החיסון היתה 60% ובקרב בני 65 ומעלה - קבוצת הסיכון העיקרית לפתח סיבוכים בשפעת - החיסון, במיוחד בקרב אלו החיים בקהילה, לא מנע תחלואה בהשוואה למי שלא קיבלו את החיסון. בדיווח מודגש כי זה מכבר ידוע שיעילות החיסון היא חלקית.
בתגובה לממצאים אלו אמרה ד"ר אהרונה פרידמן, ראש היחידה למחלות זיהומיות במרכז לבקרת מחלות, כי "הממצא המובהק ביותר שעלה מניתוח הנתונים, הוא ההגנה הטובה שהחיסון העניק לילדים בגיל בית הספר ולמבוגרים בני 64-45 ובכך יש משנה תוקף להחלטה לחסן את ילדי בית הספר".
לדבריה, "באשר לקבוצות הגיל שיעילות החיסון בהן הייתה טובה פחות - הרי שיש לקחת בחשבון מגבלות סטטיסטיות שונות שעלולות להשפיע לרעה על הנתונים ובכלל זה קבלת ממצאים מקבוצות חולים קטנות ושיעורי התחסנות נמוכים. בגיל המבוגר החיסון לא מנע תחלואה בקהילה, כנראה עקב שינויים טבעיים במערכת החיסונית".