המרכז הרפואי "הדסה" הר הצופים יקיים ביום רביעי הקרוב (15 בנובמבר) כנס אזורי של איגוד רפואת החניכיים, עבור רופאים מירושלים והסביבה, שבו יידון באופן מעמיק נושא החדרת שתלים במעמד העקירה.
עוד בעניין דומה
סוגיה זאת, הסבירו המארגנים, מהווה במה לדיונים מקצועיים רבים, לפרסומים מדעיים ומעל לכל לדילמות בקרב המומחים לפריודונטיה (רופאי חניכיים) והעוסקים בשתלים. בדיון יוצגו היתרונות והמגבלות שבביצוע פרוצדורה ניתוחית זאת.

ד"ר יצחק טייב (צילום: "הדסה")
מרפאת רפואת השיניים ב"הדסה" הר הצופים, בניהולו של ד"ר יצחק טייב, תארח את יום העיון. שותפים בארגונו ההסתדרות רפואת השיניים ולשכת הבריאות של מחוז ירושלים.
ד"ר טייב, מומחה בפריודונטיה, ציין כי נושא ההשתלה המיידית מאתגר מקצועית. הוא צפוי להציג בכנס את שיעורי ההצלחה והסיבוכים בפרוצדורה זאת, בהתייחס לפרמטרים שונים כפי שהם מוצגים במאמרים שפורסמו בתחום.
מומחים נוספים שירצו באירוע: ד"ר אסתר בנצקי-נמדר, שתציג את יתרונותיה של ההשתלה כחלופה מקובלת להשתלה מאוחרת וכן את התנאים להשגת ההצלחה; ד"ר תמר דוקרסקי-מרקס תעלה לדיון את מגבלות ההשתלה המידית ותציג את גורמי הסיכון והתנאים המוקדמים שצריכים להתקיים כן מהם הסיבוכים שיש לקחת בחשבון בטרם ביצוע הפרוצדורה; פרופ' קרלוס נמקובסקי יקיים דיון סיכום.
ד"ר טייב, לשעבר יו"ר איגוד הפריודונטיה, אמר: "ה'טרנד' של קיצור תהליכים לו אנו עדים כמעט בכל תחום בחיינו כיום, לא פסח גם על ההשתלות ברפואת השיניים. המטופלים מעדיפים לקצר את הדרך, תוך שמירה על בטיחותם ועל בריאותם. אם קיים הליך קצר שמפחית את שלבי הריפוי, המטופלים נוהרים אליו בהמוניהם ורבים מבקשים גם לעקור שיניים ולעבור את החדרת השתל הניתוחי באותו מעמד.
"אלא שלאחר עקירת שן נותרת מכתשית (חלל) בעצם הלסת שלרוב רחבה יותר מממדי השתל המתוכנן - במיוחד לאחר זיהומים נרחבים שגרמו לספיגה ולאובדן העצם. החדרת שתל מידית לתוך המכתשית מקטינה את יציבות ואחיזת השתל שכן יש אז פחות שטח של פני העצם המקורית שנמצא עמו במגע. מכתשית מכתיבה את מיקום השתל במרחב עצם הלסת. זאת, בהשוואה להשתלה מאוחרת, הנעשית כמה שבועות לאחר העקירה, כאשר רקמת העצם כבר מילאה את חלל המכתשית ואז התנאים נוחים יותר למיקום הרצוי של השתל ואחיזתו בעצם הצפופה והמלאה".
לדבריו, "הסיכון לכישלון בהשתלה מידית גדל, ללא ספק. אלא שהרופאים חלוקים בדעותיהם באשר למכלול הטיפולים הנעשים בביקור אחד וכן אם הגדלת הסיכון קיימת או לא ובאילו מצבים כדאי להימנע ממנה ולכבד את תהליך הריפוי הטבעי והביולוגי שרקמות חלל הפה אמורות לעבור. ניהול סיכונים נוספים, כמו נושא העישון ומחלות הרקע, הוא לכן חלק מהותי בבחירת דרך הטיפול הניתוחי".