חדשות

סוכם: החל מהשנה הבאה יתווספו 400 מקומות לימוד חדשים לאחיות ולאחים

שר הבריאות יעקב ליצמן אמר לאחר שהושג הסיכום בין משרד האוצר למשרד הבריאות ולמועצה להשכלה גבוהה: "מבחינתי זה צו השעה להגדיל את מספר העוסקים במלאכת קודש זאת"

50 אחים ואחיות בלבד לכל 10,000 איש בישראל. צילום אילוסטרציה: יונתן סינדל/ פלאש 90

משרד הבריאות, משרד האוצר והמועצה להשכלה גבוהה הגיעו להסכמה על תוספת מיידית של 400 מקומות לימוד חדשים להכשרת אחים ואחיות אקדמאיות בכל בתי הספר לסיעוד ברחבי המדינה. יישום התכנית יחל כבר מהשנה הקרובה.

כיום בישראל עובדים כ-2,500 אחיות ואחים והמטרה של משרד הבריאות היא להגיע לתוספת של כ-1,000 בשנה. דוברות משרד הבריאות מסרה, כי יש גם כוונה לפתוח תכניות לימוד חדשות בתחום, לצד הרחבה משמעותית בהסבות אקדמאים למקצוע האחות.

שר הבריאות יעקב ליצמן אמר בעקבות ההסכם שהושג: ״האחיות בישראל נמצאות בחזית העשייה הרפואית, בקו הראשון בטיפול בחולים. מבחינתי זה צו השעה להגדיל את מספר העוסקים במלאכת קודש זאת. אנחנו עושים הכול על מנת שזה יקרה".

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר: ״זה צעד חשוב לחיזוק מערכת הרפואה הציבורית גם במסגרת ההיערכות להזדקנות האוכלוסייה. זה גם מסר לחיזוק מעמדה המקצועי של האחות בישראל". בר סימן טוב הודה למשרד האוצר ולוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) במועצה להשכלה גבוהה "שהיו שותפים שלנו למהלך שמבטא ראייה ארוכת טווח והבנת החשיבות של הנושא".

בר סימן טוב ציין את מאמציה של ד״ר שושי גולדברג, האחות הראשית וראש מנהל הסיעוד במשרד הבריאות, "על ההובלה המורכבת של התהליך הזה מול גורמי הממשלה השונים ובתי הספר לסיעוד".

נושאים קשורים:  חדשות,  אחיות,  לימודים,  אקדמיה,  שר הבריאות יעקב ליצמן,  משרד הבריאות,  משרד האוצר,  המועצה להשכלה גבוהה
תגובות
אנונימי/ת
16.08.2017, 21:25

פשוט מגוחך. מציעים פתרונות שלא תוקפים את הבעיה האמיתית - תנאי עבודה גרועים .
הפתרון הזה מקומם במיוחד לאור העבודה שכיום תנאי הקבלה לבתי הספר לסיעוד הם מהנמוכים ביותר בעולם האקדמי ולמעשה כל מי שנרשם ללימודים מתקבל .
הורדה נוספת של תנאי הסף לא מתקבלת על הדעת.