דרמה בבג"צ: שופטי בית הדין הורו היום (ג') בצהריים להתחיל תהליך של גישור אינטנסיווי בין הרופאים שהתפטרו מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית ב"הדסה" לבין הנהלת המרכז הרפואי, במטרה לפתור את המשבר בטיפול בילדים חולי סרטן מאזור ירושלים. ההחלטה נעשתה למרות שהורי ילדים שטופלו במחלקה, שהיו אלה שהגישו העתירה, דחו את הצעת בית הדין להתחיל בגישור.
עוד בעניין דומה
הרכב השופטים הורה, כי המגשר בתהליך יהיה שופט בית המשפט העליון לשעבר אליקים רובינשטיין, שפרש לפני כשבועיים מבית המשפט, וכי התהליך יחל מחר (ד') ויכלול דיווחים מדי יום לבית המשפט על ההתקדמות.
החלטת הרכב השופטים ניתנה למרות התנגדות הורי ילדים שטופלו במחלקה, שעתרו במטרה לפתוח מחלקה המטו-אונקולוגית במרכז הרפואי "שערי צדק" שתאויש בסגל המחלקה שהתפטר מ"הדסה". נציגם, עו"ד אליעד שרגא, אמר לשופטים, לפי דיווח ב-Ynet: "העותרים שבעי גישורים ואכזבות. אנחנו נאלצים לדחות את ההצעה של כבודכם לגישור".
לפי הדיווח באתר, השופט עוזי פוגלמן אמר בתגובה לדבריו של עו"ד שרגא: "האם המסלול המשפטי יוביל אותנו למחוז חפצנו? תמונת המציאות מורכבת ובגישור אפשר להגיע לקרוב ל-100%. בהחלטה משפטית (המצב) מוגבל יותר. לדחות הזדמנות כזו תהיה בכייה לדורות". השופט נעם סולברג פנה לארנה לין, עורכת הדין של הרופאים המתפטרים מטעם הר"י, ואמר לה: "ההערכה המקצועית שלנו שלקוחותייך ולקוחותיו של עו"ד שרגא יוכלו לקבל (בגישור) יותר מאשר בפסק דין - ומכאן הצעתנו".
נציגי הרופאים אמרו לכלי התקשורת במקום כי הם מוכנים ללכת להליך של גישור, שינוהל בפיקוח בג"ץ; פרופ' רוטשטיין אמר לתקשורת: "אני מוכן שהרופאים יחזרו, מבחינתם אני לא יודע. איך אומרים בשכונה - צריך שניים לטנגו". מנהל "שערי צדק", פרופ' יונתן הלוי, אמר במהלך הדיון: "אני לא רואה את עצמי כצד בסכסוך הזה. אם הגישור לא יצליח להחזיר את הרופאים להדסה, אין דבר יותר טבעי מאשר לפתוח מחלקה בשערי צדק. ילדי ירושלים צריכים פתרון".
עו"ד שרגא אמר לאחר הדיון, כי הליך הגישור יתמקד במעבר הרופאים ל"שערי צדק", ולא בחזרתם ל"הדסה". "הרופאים לעולם לא יחזרו להדסה. צריך להבין את זה", אמר עו"ד שרגא לפי דיווח באתר "הארץ"," איזה עובד היה חוזר אחרי שהמנהל שלו קרא לו בשמות כמו 'המן' ו'ושתי'. הפתרון היחידי הוא פתיחת מחלקה בשערי צדק. יש לנו עתירה מעולה נוכח הגמגום של המדינה בסיפור הזה ואני בטוח שננצח".