חדשות

ועדה למאבק באפליה, בגזענות ובהדרה במערכת הבריאות תוקם במש' הבריאות

הוועדה תוקם בשבוע הבא, ומיועדת לצמצם את התופעות הללו; שלומית אבני, המנהלת במשרד הבריאות את תחום צמצום הפערים, דיווחה על כך בדיון שנערך בוועדה של הכנסת על רקע דיווחים על אפליית נשים ערביות הלובשות חיג'אב ברשתות הפארם

בית מרקחת, רוקח, תרופות (צילום: אילוסטרציה)

משרד בריאות יקים בשבוע הבא ועדה מיוחדת שתעסוק במאבק באפליה, בגזענות ובהדרה במערכת הבריאות. בהרכב הוועדה ישולבו מומחים במגוון תחומים. "משרד הבריאות מתכוון לצמצם את ממדי התופעות השליליות הללו ככל הניתן״, הודיעה אתמול (ד') נציגת משרד הבריאות, שלומית אבני, המנהלת במשרד את תחום צמצום הפערים.

הודעתה נמסרה בדיון שקיימה ועדת הכנסת לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בראשות ח"כ עאידה תומא-סלימאן (חד"ש-הרשימה המשותפת). הדיון זומן בעקבות תחקיר ששודר בערוץ 10 שבו נחשפה אפליית מחפשות עבודה העוטות חיג׳אב ברשתות הפארם.

אבני אמרה בדיון: "משרד הבריאות רואה פסול בתופעות האפליה. תנאי הסף היחיד לקבלה לעבודה הוא כשירות. במקרה זה: רישיון לרוקחות. כיום אין למשרד הבריאות סמכות להתערב בנושא העסקה ברשתות הפארם - אבל המשרד רואה חשיבות בעבודה משותפת עם משרד המשפטים ונציבות השוויון כדי לתת לה מענה".

ח"כ תומא-סלימאן סיפרה בדיון: "אני מודאגת מהמצב - אך לא מופתעת. נשים ערביות התלוננו בפניי שהן סובלות מאפליה ואי קבלה לעבודה משום שהן עוטות חיג׳אב – גם ממעסיקים ערביים. התופעה רחבה. סקר על תחושת הביטחון שערכה הוועדה לקידום מעמד האישה לרגל יום האישה הבינלאומי ב-2016 העלה שתי קבוצות באוכלוסייה ציינו כי הן חוות אפליה בקבלה לעבודה על רקע חזותם: גברים חרדים ונשים ערביות. אין הצדקה לשום אפליה".

מנהלת התפעול וחברת הנהלה ברשת "סופר פארם", דפנה מזרחי הוסיפה: "אנחנו מוקיעים את התופעה. אין זו המציאות בסניפי הרשת. המנכ״ל התנצל ובעיקר הודיע כי הוא מתנער מהתופעה. סופר פארם גאה בגיוון התעסוקתי שלה. הדרך שלנו היא קבלה לעבודה והתקדמות בה על סמך כישורים בלבד. קיימנו בירור מעמיק בהנהלה הבכירה מול זכייני הרשת וניהלנו עימם שיחות אישיות. מנכ״ל החברה הבהיר: איננו מוכנים לראות תופעה זו באף דרג מדרגי החברה והרשת".

נושאים קשורים:  חדשות,  משרד הבריאות,  אפליה,  הדרה,  גזענות,  ועדה,  שלומית אבני,  הוועדה למעמד האשה בכנסת
תגובות