ישראלית תושבת חולון אובחנה כחולת "זיקה", לאחר שנדבקה בנגיף בעת שביקרה במקסיקו ובקובה. בכך מגיע ל-20 מספרם של אלו שנכנסו לישראל והתברר כי נדבקו ב"זיקה" בעת ששהו בחו"ל. כולם החלימו. עד כה לא נתגלתה בישראל העברה מקומית של הנגיף.
עוד בעניין דומה
משרד הבריאות מסר הבוקר (ב'), כי אבחנת חולת הזיקה נעשתה בארץ. התברר כי נחשפה לנגיף לפני כחודש, אך בדגימות שנלקחו ממנה לא זוהה RNA נגיפי. האישה קיבלה הנחיות ספציפיות כיצד להתנהל בתקופה הקרובה. מצבה הוגדר טוב.
נמסר עוד, כי בעקבות המקרה ביצעה עיריית חולון אתמול פעולות הדברה, לפי הנחיות המשרד להגנת הסביבה. נמשך המעקב, הניטור, ההסברה וההדברה החוזרת שעל העירייה יהיה לבצע.
ממשרדי הבריאות והגנת הסביבה נמסר, כי בארץ נפוץ היתוש מזן "הנמר האסיאתי", הגורם למטרדי עקיצות קשים והוא שעלול גם להעביר את נגיף הזיקה. לכן, יש לנסות ולאתר את מקומות ההתפתחות של היתוש כבר בגופי מים קטנים, ובכלל זה תחתיות של עציצים ואגרטלים - ולייבשם. לדברי המשרד, יש לנקוט צעדים נוספים כדי להתגונן מהעברת מחלות על ידי יתושים.