ד"ר סקוט גוטליב, בן 44, בוגר בית הספר לרפואה "מאונט סיני" שהתמחה ברפואה פנימית והוא בעל תואר בכלכלה, מונה על ידי ממשל נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ לתפקיד מנהל סוכנות המזון והתרופות של ארה"ב (FDA). המינוי עדיין דורש את אישור הסנאט.
עוד בעניין דומה
גוטליב כיהן כמשנה לראש ה-FDA בממשל הנשיא ג'ורג' בוש הבן. הוא הרבה לדבר בהופעותיו הפומביות על הצורך להוזיל את מחירי תרופות המרשם על-ידי "הכנסת מודרניזציה בהליכי האישור של ה-FDA לתרופות חדשות", וכן בדבר הצורך להאיץ את כניסתן לשוק של תרופות גנריות שיתחרו בתרופות המקור.
לאחר שעזב את ה-FDA מילא גוטליב תפקידי ייעוץ בחברות השקעה בתחום המכשור הרפואי ועבד כיועץ בכמה חברות תרופות. הוא חבר-שותף באחת מחברות השקעות ההון הגדולות בעולם - New Enterprise Associates - שבתיק ההשקעות שלה נמצאות יותר מ-300 חברות העוסקות בטכנולוגיות הקשורות לטיפול רפואי.
בין המועמדים האחרים שהוזכרו בשבועות האחרונים לתפקיד ראש ה-FDA היה ג'ים או'ניל, משקיע בחברות היי-טק מעמק הסיליקון, שטען כי "כדי להעניק אישור לתרופה יש להעריך את מידת בטיחותה לשימוש ולא על פי יעילותה". דבריו זכו לביקורת חריפה בתקשורת האמריקנית.
הארגון הלא-ממשלתי Public Citizen הביע דעה שלילית על מועמדות גוטליב, ואף כינה אותו "מינוי מסוכן". לדברי הארגון בין 2013 ל-2015 קיבל גוטליב לפחות 413 אלף דולר שכר ייעוץ והכנסות מהרצאות בכנסים של חברות מתעשיית התרופות, ביניהן GSKי, Valeant ו-Vertex.
המבקרים טוענים, כי מינויו של גוטליב יאיץ מגמה שנמשכת יותר מעשור - שבה הנהלת ה-FDA "מקבלת לעתים קרובות החלטות "למען האינטרסים של גורמי התעשייה יותר מאשר למען המטופלים", כפי שנאמר בהודעה רשמית שפירסם בשבת ה-Public Citizen.