חדשות

אושר לקריאה ראשונה: יוקם מנגנון במש' הבריאות לערעור על אי מתן רישיונות רפואיים

הצעד נועד לסייע לעולים חדשים המבקשים לעבוד במקצועות רפואיים, כמו רוקחים; יו"ר ועדת הבריאות של הכנסת, ח"כ אלי אלאלוף: "הצורך במנגנון כזה הוא בגלל התנהלות משרד הבריאות"

הנפקת תרופות (צילום: אילוסטרציה)

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה הבוקר (ג') לקריאה ראשונה את הצעת החוק של ח"כ עודד פורר ("ישראל ביתנו") וח"כים אחרים, לפיה יוקם מנגנון ערר בתוך משרד הבריאות שבו יוכלו מבקשי רישיונות למקצועות רפואיים להעלות את טענותיהם ולערער על החלטות של מנהל האגף לרישוי מקצועות רפואיים.

כיום, החוק איננו מכיל כל מנגנון פיקוח או ערעור במקרים אלו. הדרך היחידה היא הגשת עתירה לבית משפט לעניינים מנהליים.

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף, אמר בדיון: "אם מערכת הבריאות הייתה מתנהלת אחרת בנושאי רישוי המקצועות הרפואיים, החוקים הללו לא היו מגיעים ואנחנו המחוקקים לא היינו מתערבים. אנחנו מעוניינים בגישה עניינית ולא שלילית. המציאות הזאת חייבת להשתנות. אנשים לא עולים לישראל בגלל אגף הרישוי".

ח"כ פורר הסביר: "הקשיים שבהם נתקלים עולים חדשים ותושבים חוזרים הם רבים. לערער לבית משפט על החלטה של משרד הבריאות הוא תהליך יקר וארוך. יש צורך בפתרון בתוך משרד הבריאות. כשמבשרים לאדם שאיננו יכול עוד לעבוד במקצוע שלו - חרב עליו עולמו. הצעד הזה יישמע למרחוק ויהודים מעבר לים יידעו שיקבלו פנים מאירות יותר בישראל".

היועץ המשפטי להסתדרות הרוקחים בישראל, עו"ד אייל פלום, סיפר כי נתקל במקרה שבו הוגשה בקשה לגשת למבחן למקצוע עוזרת רוקח על סמך דיפלומה מבלגיה - אולם משרד הבריאות פסל את הבקשה בטענה שהלימודים בבלגיה אינם אקוויוולנטיים ללימודים בישראל. זאת, למרות שבישראל כלל אין לימודים למקצוע זה. לדבריו, האשה אמנם קיבלה זימון למבחן רישוי של משרד הבריאות, אולם הזימון הגיע לאחר שהמבחן כבר התקיים.

יו"ר הסתדרות הרוקחים, אמיר ניצן, הביע תמיכה בהצעת החוק: "אלה אנשים שאין להם יכולת ומשאבים להתמודד מול המערכת", אמר.

מנהל תחום רישוי מקצועות רפואיים, במשרד הבריאות, חגי זילברמן, מסר שבכל חודש מאשר משרד הבריאות כ-1000 רישיונות לעיסוק במקצועות רפואיים שונים.

נושאים קשורים:  חדשות,  רישיונות רפואיים,  רישיון רופא,  עלייה,  עולים חדשים,  משרד הבריאות,  ועדת הבריאות של הכנסת
תגובות
01.03.2017, 10:34

ללא קשר ליכולת העולים לערער בעניין החלטות משרד הבריאות, אנו חיים במציאות של מחסור חמור מכל מקצועות הרפואיים והפרא-רפואיים, וירידה של כמות הרופאים ואחיות לנפש בישראל. הפער גדל כשלעצמו וביחס לאירופה. משרד הבריאות משקיע משאבים כבירים בתוכניות הכשרה בכדי להתגבר על מגמה זו, ללא הועיל, אך מתעלם מיכולת השקעה מופחטת על-ידי ניצול משאבים קיימים של בעלי הכשרה מחו"ל, גם אם אינה אקוויולנטית לזו בישראל. פתיחת קורסי הכשרה מותאמים מקוצרים להשלמת הידע החסר בעיני משרד הבריאות ומתן אפשרות לעולילם לגשת לבחינות רישוי אחרי קורסים כאלה יעלה את יכולת משרד הבריאות להכשיר כמות נוספת משמעותית של אנשי מקצוע נדרשים חיוניים למערכת הבריאות בארץ, ולצמצם את הפער הגדל.

אנונימי/ת
02.03.2017, 14:20

בס"ד

הבעיה היא הפוכה. לפחות עם הרופאים. אנשים שלמדו רפואה במדינות העולם השלישי עוברים איכשהו (?) את מבחן הרישוי ורמתם הרפואית נמוכה מסטודנט לרפואה בשנים הפרה-קליניות!
פשוט מפחיד שאנשים כאלה מטפלים בפציינטים.
במקום להוריד את הרמה ע}"י הורדת הרף, צריך להגביר את הפיקוח על קבלת רשיונות לעסוק ברואה גם כשיש מחסור.