ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה הבוקר (ג') לקריאה ראשונה את הצעת החוק של ח"כ עודד פורר ("ישראל ביתנו") וח"כים אחרים, לפיה יוקם מנגנון ערר בתוך משרד הבריאות שבו יוכלו מבקשי רישיונות למקצועות רפואיים להעלות את טענותיהם ולערער על החלטות של מנהל האגף לרישוי מקצועות רפואיים.
עוד בעניין דומה
כיום, החוק איננו מכיל כל מנגנון פיקוח או ערעור במקרים אלו. הדרך היחידה היא הגשת עתירה לבית משפט לעניינים מנהליים.
יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף, אמר בדיון: "אם מערכת הבריאות הייתה מתנהלת אחרת בנושאי רישוי המקצועות הרפואיים, החוקים הללו לא היו מגיעים ואנחנו המחוקקים לא היינו מתערבים. אנחנו מעוניינים בגישה עניינית ולא שלילית. המציאות הזאת חייבת להשתנות. אנשים לא עולים לישראל בגלל אגף הרישוי".
ח"כ פורר הסביר: "הקשיים שבהם נתקלים עולים חדשים ותושבים חוזרים הם רבים. לערער לבית משפט על החלטה של משרד הבריאות הוא תהליך יקר וארוך. יש צורך בפתרון בתוך משרד הבריאות. כשמבשרים לאדם שאיננו יכול עוד לעבוד במקצוע שלו - חרב עליו עולמו. הצעד הזה יישמע למרחוק ויהודים מעבר לים יידעו שיקבלו פנים מאירות יותר בישראל".
היועץ המשפטי להסתדרות הרוקחים בישראל, עו"ד אייל פלום, סיפר כי נתקל במקרה שבו הוגשה בקשה לגשת למבחן למקצוע עוזרת רוקח על סמך דיפלומה מבלגיה - אולם משרד הבריאות פסל את הבקשה בטענה שהלימודים בבלגיה אינם אקוויוולנטיים ללימודים בישראל. זאת, למרות שבישראל כלל אין לימודים למקצוע זה. לדבריו, האשה אמנם קיבלה זימון למבחן רישוי של משרד הבריאות, אולם הזימון הגיע לאחר שהמבחן כבר התקיים.
יו"ר הסתדרות הרוקחים, אמיר ניצן, הביע תמיכה בהצעת החוק: "אלה אנשים שאין להם יכולת ומשאבים להתמודד מול המערכת", אמר.
מנהל תחום רישוי מקצועות רפואיים, במשרד הבריאות, חגי זילברמן, מסר שבכל חודש מאשר משרד הבריאות כ-1000 רישיונות לעיסוק במקצועות רפואיים שונים.