ירידה של 60% בשיעור נתיחת גופות נרשמה בשנה האחרונה במכון לרפואה משפטית באבו-כביר, בעקבות הכנסת שיטות עבודה מתקדמות יותר הכוללות הדמיה; כך מסר מנהל המכון, ד"ר חן קוגל, בראיון ששודר ברדיו תל-אביב 102FM.
עוד בעניין דומה
בדיווח על הראיון באתר Ynet נמסר, כי הצמצום המשמעותי במספר נתיחות המתים נעשה תודות לשימוש ב-CT במקום ביצוע ניתוחים. על ידי כך גם מסוגל המכון להיענות לבקשות בני משפחה המתנגדים לביצוע הנתיחה. "עברנו בצורה גורפת להדמיה", אמר ד"ר קוגל, "כל גופה עוברת CT מלא ואנחנו מפענחים את הממצאים". הוא הודיע בראיון כי יש כוונה להגביר את המגמה בכיוון זה.
עוד אמר ד"ר קוגל, כי מספר הרקמות הרב שנותר במכון עוד מימיו של מנהל המכון הקודם, פרופ' יהודה היס, "צומצם באופן משמעותי". לדבריו, "מתוך רקמות של 8,400 אנשים שנשמרו במכון - כיום יש בידינו רק כ-150. את כולם הצלחנו בשנים האחרונות לקבור בתיאום עם המשפחות. מה שנשאר הם מקרים בעיתיים – למשל של אנשים הנמצאים בחו"ל, נפטרו בחו"ל או מהרשות הפלסטינית".
ד"ר קוגל אמר, כי יש להפריד את המכון מכפיפות כלשהי למשרד ממשלתי כדי למנוע הפעלת לחצים ממסדיים. "ברוב מדינות העולם המערבי המכונים לרפואה משפטית הם רשות עצמאית, כדי שלא יהיו כל קשרי חפיפה כלשהם ואפשרות למנופי לחץ שמפעילים בעקיפין או ישירות. לכן, כדאי מאוד שהמכון יהיה רשות עצמאית".