משולחנו של עורך ה- IJP

משולחנו של עורך ה-IJP - גליון מס' 53/2

דבר עורך העיתון פרופ' שטראוס ופירוט המאמרים בגליון

מכתב (אילוסטרציה)
מכתב (אילוסטרציה)

הפסיכיאטריה הינה מקצוע חיוני ובלתי נפרד מהרפואה. בעקבות ההתקדמות בהבנת ההתנהגות האנושית ופעילות המוח, ויצירת מגוון טיפולים באנשים הסובלים מבעיות נפשיות, המקצוע תרם רבות לקהילת בני האדם.  חשוב מאוד תמיד להדגיש שהפסיכיאטריה הינה חלק בלתי נפרד מהרפואה הכללית, ועד כמה חשוב להשקיע בתחום.  יחד עם הזכות לעסוק במקצוע, באה אחריות ענקית לתרום למקצוע ולמטופלים ברוח חיובית, אתית ומקצועית, וגם להראות לקהילה שכך אנו עושים, מבחינת "שייעשה וגם ייראה".  בחוברת הנוכחית של ה-ISRAEL JOURNAL OF PSYCHIATRY, אנו מציגים שילוב של רפואה קלינית בפסיכיאטריה, טיפול בפסיכיאטריה של הילד, וגם חזון לעתיד בתחום המוח והטכנולוגיה, ואופק להמשך של מרתק של המקצוע.

ובקיצור:

ויסנטיק ועמ' מבלגרד מתארים את תופעת השחיקה של מטפלים פורמליים בילדים הסובלים משיתוק מוחין.

חממה רז ועמ' מאוניברסיטת אריאל חוקרים סימפטומים פוסט טראומטיים וסימפטומים דכאוניים בקרב אחיות מיילדות שנחשפו למוות פרינטלי.

וולמר ועמ' מאוניברסיטת תל-אביב בודקים את השפעת המורים על תהליך שיפור החוסן של ילדים בבתי ספר בהתמודדות עם טראומה.

לוי שחר ועמ', גם מתל-אביב, סקרו עמדות של מתמחים ומומחים בפסיכיאטריה בישראל כלפי פסיכותרפיה פרטנית.

גרנר ועמ' מאוניברסיטת בר-אילן מתארים גישה שיקומית ממוקדת תקשורת הורה־ילד, המתאימה לטיפול בילדים עם תסמינים סומטיים־תפקודיים, ומציעים כי מעורבות מוגברת של ההורים במהלך השיקום עשויה להיות חיונית.

סגל טרייביץ ועמ' חוקרים תפיסות הורים ומורים לגבי טווח קשב לא תקין בקרב ילדים בבית ספר יסודי, ומדגימים הסכמה נמוכה בין מורים להורים - ובתוך כל קבוצה - באשר לערכי החתך עבור טווח קשב מתמשך.

במחקר של אור־נוי ועמ' מירושלים, אנו לומדים על שכיחות הפרעת קשב וריכוז בקרב ילדים בישראל, עם השוואה בין אוכלוסיות יהודיות לערביות.

זילברג ועמ' מדווחים על מצוקה רגשית בקרב אימהות לילדים הסובלים מנכויות כרוניות.

בשני מאמרים שוודאי יזכו להדים רבים, גולד ודודאי מהמרכז לבריאות הנפש באר יעקב וממכון וייצמן, על מודלים לסימולציה של הפרעות נפשיות. בחלק הראשון הם מתארים מושגים, אתגרים, ומודלים בבעלי חיים, ובחלק השני הם דנים על מודלים מבוססי־מחשב,  מטרות, וכיוונים לעתיד.

אין ספק ששילוב כה מגוון של מאמרים רבי-עניין יהיה לתועלת הקוראים. אנו במערכת הג'ורנל משוכנעים כי מדובר - כרגיל - בחוברת ראויה ביותר, המתאימה לעידן הפסיכיאטריה בישראל ב-2016.

לגליון המלא - לחץ/י כאן

תהנו!

פרופ' ישראל שטראוס, עורך ה-IJP

נושאים קשורים:  משולחנו של עורך ה- IJP
תגובות