"מכבי שירותי בריאות" ובית החולים הפרטי "אסותא" שבבעלותה החלקית יפעילו בקרוב "מודל חדש לשירותי רפואה קהילתיים" בבית החולים הציבורי החדש שייפתח באשדוד; כך מסר פרופסור שוקי שמר, יו"ר אסותא מרכזים רפואיים.
עוד בעניין דומה
במסגרת המודל החדש, שירותי הרפואה בקהילה ובבית החולים "אסותא-אשדוד" יהיו מאוחדים. יהיו פרוטוקולים משותפים לבית החולים ול"מכבי" וכן יונהג רצף מידע ורצף טיפולי. מודל זה, אמר פרופסור שמר, ימנע בדיקות מיותרות, "יוביל לרפואה נכונה יותר וימנע מהחולה טרטורים נוספים". במסגרת המודל, רופאים בקהילה יוכלו להמשיך ולטפל במטופלים שלהם גם בבית החולים ויתקיים שיתוף פעולה מלא גם עם גורמי הרווחה העירוניים.
פרופ' כרמי: "חיפשנו שותף אסטרטגי שיאפשר לנו להתפתח ולהגדיל את מספר הסטודנטים לרפואה. מצאנו ש'אסותא מרכזים רפואיים' עונים על כל הקריטריונים הנדרשים"
פרופ' שמר מסר פרטים על המודל האינטגרטיבי החדש בעת שנחתם בשבוע שעבר ההסכם בין אוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע לבין "אסותא מרכזים רפואיים", שבמסגרתו יסונף בית החולים למוסד האקדמי."סינוף בית החולים יאפשר להגדיל את מספר הסטודנטים לרפואה בישראל", נאמר בטקס.
בית החולים הציבורי של אסותא באשדוד, שאמור להיפתח ביוני השנה, יוגדר מעתה כ"מרכז אוניברסיטאי אקדמי". גם בית החולים של אסותא ברמת החייל בתל-אביב יסונף לאוניברסיטה בבאר-שבע.
נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון, פרופסור רבקה כרמי, ציינה במעמד חתימת הסכם הסינוף כי מדובר בסינוף ראשון של האוניברסיטה אחרי 43 שנים.
"זהו ללא ספק רגע היסטורי וציון דרך חשוב עבור האוניברסיטה", אמרה פרופסור כרמי, "חיפשנו שותף אסטרטגי שיאפשר לנו להתפתח ולהגדיל את מספר הסטודנטים לרפואה. מצאנו ש'אסותא מרכזים רפואיים' עונים על כל הקריטריונים הנדרשים. תפיסת העולם המשותפת שלנו עם אסותא תאפשר לממש את החזון ובמקביל גם להמשיך ולפתח את מערכת הבריאות בדרום הארץ".
בטקס השתתפו גם דיקן הפקולטה למדעי הבריאות של האוניברסיטה, פרופ' עמוס כץ; יו"ר מכבי, פרופ' משה רווח; מנכ"ל אסותא פרופ' ארי שמיס; מנכ"ל מכבי, מר רן סער וראש עיריית אשדוד ד"ר יחיאל לסרי.
במסגרת ההסכם יספקו מחלקות בית החולים שירותי הוראה קלינית לסטודנטים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת בן-גוריון והאוניברסיטה תעניק מינויים אקדמיים לאנשי צוות מטעם בית החולים.
פרופסור שמר הגדיר את המהלך כ"נטילת חלק בהכשרת דור העתיד של הרופאים" וגם שהוא "יאפשר להם ללמוד מבכירי המומחים בישראל". הוא מסר, כי באסותא מבוצעים כבר עתה מדי שנה כ-100 אלף ניתוחים מכל הסוגים, למעט השתלות, בנוסף לפעילות ביחידת ההפריה החוץ-גופית.
"פעילות זו תאפשר עושר קליני לסטודנטים, שיוכלו ללמוד ולהתנסות בכל תחום שרק ירצו. בכוונתנו להשקיע משאבים רבים בהוראה ובאמצעים טכנולוגיים שיבטיחו את הצלחתם", אמר פרופסור שמר.
דיקן הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' כץ, הגדיר את המהלך כ"בשורה לתושבי הדרום שיהיה בו כדי לייצר תועלות הדדיות הן לאוניברסיטה ולמשאב החשוב ביותר שלה - הסטודנטים - והן לבתי החולים של אסותא, ובפרט בית החולים באשדוד".
פרופ' כץ מסר כי אוניברסיטת בן גוריון שואפת להגדיל את מספר הסטודנטים לרפואה ומקצועות הבריאות ותמשיך "לשמר הוראה איכותית, מדעית, אישית ופרטנית". "לשם כך יש צורך ב"שדות הוראה" כלומר בתי חולים נוספים מסונפים איכותיים, שיוכלו להכשיר את רופאי העתיד ברוח חזון הפקולטה למדעי הבריאות של האוניברסיטה".