חדשות

"החוק להסדרת ההתחשבנות בין הקופות לבתי החולים לא יעבור בלי תוספת תקציב"

כך הזהיר יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, בדיון בוועדת הכספים של הכנסת; לדבריו, יישום החוק תלוי בכך שמשרד האוצר יקצה תוספת של 300-600 מיליון שקל לקופות החולים

ח"כ דוד ביטן, יו"ר ועדת העלייה והקליטה של הכנסת. צילום: יונתן סינדל/ פלאש 90

הצעת חוק להסדרת כללי ההתחשבנות בין קופות החולים לבתי החולים ספגה אתמול (ג') ביקורת קשה בדיון בוועדת הכספים של הכנסת. יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, הודיע שהוא מתנגד לקידומו של החוק המוצע, שנוסח בתום דיונים במשרד הבריאות.

בדיווח על הדיון שהתפרסם אמש באתר היומון הכלכלי "כלכליסט"
נמסר, כי ביטן אמר: "אם משרד האוצר לא יוסיף תקציב, החוק להסדרת ההתחשבנות של הקופות עם בתי החולים ('חוק הקפיטציה') לא יעבור". הדרישה היא לתוספת של 600-300 מיליון שקל לתקציב הקופות.

ח"כ גפני: "כמובן שנדרוש עוד כסף. לא נעביר את החוק בלי תוספת ואנחנו עובדים על זה"

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, הוסיף: "כמובן שנדרוש עוד כסף. לא נעביר את החוק בלי תוספת ואנחנו עובדים על זה". בדיווח נמסר, כי עמדת ח"כ ביטן הפתיעה את משתתפי הדיון ומשמעות אמירתו היא שיש "מכשול לקידום החוק". הצעת החוק מבקשת להגדיר כללי התנהלות כלכליים חדשים בין קופות החולים לבין בתי החולים, במסגרת חוק ההסדרים.

בדיווח נמסר, כי על פי החוק המוצע, ייקבעו תקרות צריכה ורצפות צריכה של שירותים בבתי החולים עבור כל אחת מקופות החולים. כן ייקבעו מחירי השירותים הללו בהתאם לאותן תקרות ורצפות. הקופות יתחייבו לשלם את מינימום צריכת השירותים נטו בכל חודש, כדי לאפשר תזרים מזומנים מינימלי קבוע לבתי החולים. שרי האוצר והבריאות יהיו רשאים לקבוע תשלומים נוספים מצד הקופות לבתי החולים במקרה של הגדלת סל הבריאות, באמצעות הפחתה בתקצוב הישיר ובתמיכות לבתי החולים.

לפי הדיווח, במקרה של חריגה מתקרת צריכת השירותים של אחת הקופות מבית חולים מסוים, יקזז הביטוח הלאומי את חלקה של קופת החולים, אם תהיה 40% מסכום החריגה. הסכומים שיקוזזו יחולקו בין הקופות.

בדיון אמר ח״כ מיקי רוזנטל ("המחנה הציוני"): "בחסות חוק ההסדרים מחזקת הממשלה את הרפואה הפרטית ומחלישה את זו הציבורית. זאת בניגוד מוחלט להבטחות הממשלה ולהמלצות המומחים. הפרק הנוגע לקופות ולבתי החולים בחוק ההסדרים עומד בניגוד מוחלט להבטחות הממשלה לקצר את התורים ולהרחיב את הפעילות של בתי החולים הציבוריים. הביטוי המופיע בחוק - 'ריסון ההוצאה' - מסגיר זאת".

סעיף 72 בהצעת החוק, הוסיף ח"כ רוזנטל, "הוא הסעיף המחריג את הרפואה הפרטית ונותן לה יתרון נוסף על חשבון הרפואה הציבורית - בניגוד מוחלט להבטחות הממשלה ומנכ"ל משרד הבריאות ולעמדת המומחים".

לפי הדיווח ב"כלכליסט", נציג "מכבי שירותי בריאות", עידו הדרי, אמר בדיון: ״החוק מציב את קופות החולים, בתי החולים והחולים עצמם באותה חזית ומפלג בינינו. בחוק הזה יש 0 תוספת תקציב. לא ראינו אף תחשיב עד כה איך החוק הזה נולד. כל הקופות מצאו שהחוק יוסיף הוצאה שנתית לכלל הקופות בערך של כ-600 מיליון בשנה. מאיפה נביא את הכסף? בפועל או שנגדיל את הגרעון או שנצמצם בשירותים".

נושאים קשורים:  חדשות,  ועדת הכספים של הכנסת,  חוק ההסדרים,  קופות החולים,  בתי החולים,  התחשבנות,  משרד האוצר,  משרד הבריאות
תגובות