חדשות

חשש: מספר הנדבקים בהפטיטיס C ב"משגב לדך" עומד על 12 לפחות

משרד הבריאות מסר ל"ישראל היום" כי אם יתברר שההדבקה נגרמה כתוצאה מרשלנות, יממונו לחולים תרופות חדשות ויקרות המסוגלות להביא לריפוי מלא של המחלה

מכשיר CT (צילום: אילוסטרציה)

קיים חשש כי כל 12 הנבדקים שעברו בדיקת CT ב-17 במארס השנה בבית החולים "משגב לדך" בירושלים נדבקו בהפטיטיס C. כך עולה מבדיקות נוספות שנעשו בנושא הזה, וממידע שפורסם בסוף השבוע. בשבוע שעבר דווח כי לפחות חמישה מטופלים, שהוזרק להם חומר ניגוד לפני הבדיקה, אובחנו כסובלים מהפטיטיס C.

בסוף השבוע התברר, כי שני אנשים נוספים שעברו את בדיקת ההדמיה וקיבלו חומר ניגוד מאותו המזרק נדבקו גם הם. כמו כן, ארבעה נבדקים נוספים הראו תסמינים של המחלה, אך טרם התקבלו תוצאות בדיקה מעבדתיות לגביהם.

בעקבות התוצאות ומחמת הזהירות המונעת, הודיע משרד הבריאות כי זומנו לבדיקות כ־35 אנשים נוספים שעברו בדיקת CT בבית החולים בשני תאריכים עוקבים וקיבלו לפניה זריקת חומרי ניגוד. בשלב זה אין עדויות למקרי הדבקה בתאריכים עוקבים.

"מכיוון שההדבקה בהפטיטיס C היא בחשיפה לדם ולמוצריו, אנחנו חושבים שייתכן שההזרקה קשורה להדבקה. אולי מדובר בחלקים קבועים במזרק, בטעות אנוש או בתקלה אחרת. זימנו לבדיקות גם את אנשי הצוות הרפואי", מסר פרופ’ איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות לעיתון "ישראל היום". הוא הוסיף: "למען הסר ספק החלטנו לבדוק גם אנשים שהגיעו לבדיקות בשני התאריכים העוקבים".

בית החולים "משגב לדך" בירושלים וקופת חולים מאוחדת המפעילה אותו זימנו את המטופלים לבדיקה ופתחו מוקד טלפוני להצגת שאלות בנושא הזה (בטלפון 02-5678536).

הפטיטיס C מתחילה כמחלה חריפה המתבטאת בעלייה באנזימי כבד, כאבי בטן וחום ובתסמיני צהבת. בהמשך, בתהליך שאורך שנים, נגרמת הצטלקות של הכבד עד כדי צורך בהשתלת כבד. בשנים האחרונות פותחו בעולם תרופות היעילות בריפוי המחלה גבוהה במיוחד, אלא שעלותן גבוהה מאוד (120-80 אלף שקל לטיפול).

כיום התרופות ניתנות במסגרת סל התרופות בישראל לכ-75% מהחולים – רק אלו שמצבם מוגדר קשה. ממשרד הבריאות נמסר לעיתון כי אם יתברר שההדבקה הפעם נגרמה כתוצאה מרשלנות, יימצא פתרון תקציבי למתן תרופות לחולים אלו.

חיסון פג-תוקף

בתוך כך, בערב החג גם דווח כי 16 תינוקות מאזור הדרום קיבלו חיסון שפג תוקפו בסוף אפריל. משרד הבריאות מסר כי לא נשקפת סכנה בטיחותית והבעיה היא רק מחמת הספק שביעילות החומר הפעיל בחיסון. התינוקות נקראו לקבל מנת חיסון נוספת.

התינוקות חוסנו בארבע תחנות טיפת חלב באזור הדרום בעשרה הימים האחרונים. התקלה התגלתה במהלך בקרה פנימית יזומה, שגרתית, שערכו האחיות האחראיות בתחנות. אחת האצוות שבה נעשה שימוש לחיסון לילדים בגיל שנה היתה לא בתוקף. מדובר בחיסון נגד חצבת, חזרת, אדמת ואבעבועות רוח.

נושאים קשורים:  חדשות,  הפטיטיס C,  בית החולים "משגב לדך",  הדבקה,  רשלנות רפואית,  בדיקת CT,  משרד הבריאות
תגובות